Matkastelov på Regjeringens bord

02.12.2016

En enstemmig næringskomite har vedtatt å utrede behovet for en matkastelov.

Ny Ren Mat

01.12.2016

Sauer, kyr og reinsdyr; i vinterens utgave er landskapsrydderne i fokus, og i råvareartikkelen kan du lese om Fenalår, ...

Norge på veksttoppen

25.11.2016

Økologisk mat vokser tre ganger raskere enn annen mat, og Norge topper listene.

Myndighetene har ansvar

24.11.2016

Einar Steensnæs ledet matkjedeutvalget som kritiserte dagligvarebransjen i 2011. Han mener makten fortsatt konsentreres ...

Mindre areal til øko jordbruk

22.11.2016

Oslo (NTB): Mens det samlede arealet som brukes til økologisk jordbruk har økte med 21 prosent i EU de siste fem ...

Gambling med yoghurt

16.11.2016

KOMMENTAR: Hver gang du stikker hånden inn i butikkens kjølerom og tar ut en yoghurt, tar du et politisk valg. Hvilken ...

Tjukkmjølk med virus

14.11.2016

Rørosmeieriet har utfordringer med sin unike tettekultur og får ikke produsert Økologisk Tjukkmjølk fra Røros før ...

En annerledes bonde

08.11.2016

Knut Halvor Aschjem (28) var ikke glad i tradisjonell klasseromsundervisning. I dag underviser den økologiske ...

App vant pris

02.11.2016

Den danske appen ”Too Good To Go” fikk Nordisk råds miljøpris under Nordisk råds prisutdeling i København.

50 % fast dekke i øko-sauefjøs

28.10.2016

Økologiske sauebønder har i dag et unntak fra EU-kravet om 50 % fast dekke i sauefjøs. Unntaket vil opphøre så snart ...

Bedre dyrevelferd gir dyrere mat

26.10.2016

KOMMENTAR: EU pøser billig kjøtt ut på verdensmarkedet. Samtidig lanserer EU en kampanje for å få egne borgere til å ...

Vil fjerne grunnstøtte

20.10.2016

Regjeringen vil fjerne grunnstøtten til en rekke organisasjoner. Dersom det gjennomføres får det alvorlige konsekvenser ...

Unyansert bruk av øko-rapport

18.10.2016

KRONIKK: VKM-rapporten «Comparison of organic and conventional food and food production», Sammenlikning av økologisk og ...

Sankhansaften

18.10.2016

Michelinkokk Shinobu Namae dro fra Tokyo til Oslofjorden for å plukke asparges. Han opplever Hurumlandet som «nesten ...

Levende antibiotika i honning

05.10.2016

Forskere ved universitetet i Lund i Sverige har i flere år undersøkt den helsemessige effekten honning kan ha. I en ...

Debatt om økologisk mat

01.10.2016

KOMMENTAR: Korleis kan vi vere skråsikre på at sprøytemiddelrestarer ufarlege? Fram til ein veit meir skulle ein tru at ...

Alle indeholdt glyphosat-rester

30.09.2016

Institut for Folkesundhedsvidenskab har fulgt op på forårets undersøgelse af glyphosat i børns urin ved nu at teste ...

FN-rådgiver: - Økofødevarer er billigst

28.09.2016

Omkostningerne forbundet med forurening fra konventionelt landbrug betyder, at økologiske fødevarer reelt er de ...

Matvaregigantene samles mot GMO

22.09.2016

Vanligvis kriger de mot hverandre. Men nå går de tre matvaregigantene Rema, Coop og Norgesgruppen sammen – for å hindre ...

Fire riktige påstander om øko

19.09.2016

KOMMENTAR: Skal fremtidens generasjoner kunne livnære seg, må de ha fruktbar jord å dyrke på. Veldrevne økologiske ...

Sprøytefrie Tore Jardar

12.09.2016

Den dagen Tore Jardars far ble begravet, ropte forsiden av avisen Nationen: ”Bønder dør av lymfekreft.” – Det ...

Svensker velger øko

09.09.2016

Svenskene vil ha økologisk. Siste halvår er salget av økologiske dagligvarer økt med 23 prosent.

Tine ønsker mer økomelk

08.09.2016

Nå starter Tine storrekruttering av økobønder. Tine merker både etterspørsel etter og konkurranse på økomelk. De ...

Vil gi norsk fôr

07.09.2016

Gårdbruker Ole Røed og andre økologiske bønder i Østfold vil gi sine melkekuer fôr produsert av norske råvarer.

Jo, økologisk mat er bærekraftig

05.09.2016

KOMMENTAR: Lomborgs kritikk av økologisk mat ble tilbakevist i Danmark som fusk og fri fantasi, skriver Regine ...

Bratt læringskurve for økobonde

31.08.2016

For fem år siden var høner ikke annet enn «ekle krek» for Laila Nordbø Jenssen (53). Men nå er de mer som ...

Økomat i kantinen

29.08.2016

Alle videregående skoler i Nordland skal bli miljøfyrtårn. Det betyr at de også skal begynne å servere økologisk mat.

Noen som har frukt og bær til overs?

26.08.2016

Elverum Folkehøgskole har som mål å lage alt syltetøy som skal spises gjennom skoleåret sjøl. I fjor ble det ...

Økofestivalen er en suksess

22.08.2016

Norges eneste rene Økofestival er blitt en suksesshistorie. På to festivaldager i fjor ble det omsatt for 1,2 millioner ...

– Ein merkedag å få økologisk bacon

19.08.2016

Ragna Kronstad, den nye kommunikasjonsleiaren for økofolket, har lova seg sjølv ein ting: Ho skal ikkje bruke for mykje ...

– Vi trenger mangfold, ikke monokultur

18.08.2016

Mangfold og små hager kan redde verden, mener Vandana Shiva (63). Hun har viet livet til kamp mot matgiganten Monsanto.

Ikke nok at maten er norsk

15.08.2016

KOMMENTAR: Ungdom er mest skeptiske til importmat. En gladnyhet for norsk landbruk. Men hvordan skal nyheten tolkes? ...

Om sommeren er alle grønne

12.08.2016

Om sommeren elsker alle sauer. Geiter, kuer, alle dyr som går på beite og bidrar til et åpent landskap. Men i september ...

Får ikke merket økolaks

04.08.2016

Det er ikke importstans, men norske leverandører av økologisk laks får ikke lenger merke fisken sin som økologisk. Det ...

Hardt arbeid og bonderomantikk

03.08.2016

Et steinkast unna E18 ligger et gårdsutsalg drevet av to søstre som jobber hardt for å kunne tilby et litt grønnere ...

Matfestival med øko

02.08.2016

Hele 12 utstillere skal vise fram det beste Fosen har å by på av mat, øl og iskrem under Trøndersk Matfestival i ...

Økoaksjen steg mest

08.07.2016

Nå staser de store selskapene på økologiske alternativer.

Vil finne alternativer til glyfosat

01.07.2016

Norges Bondelag mener tiden er inne for å se på alternativer til glyfosat. – Veldig lurt, sier Haltbrekken i ...

For mye kjøtt og sukker

01.07.2016

Ungkost viser at barn spiser mye sjokolade og rødt kjøtt - for mye av begge, mener ernæringseksperter.

Etterlyser mer økomelk

30.06.2016

Nå har pipa fått en annen lyd! Tine jakter på økomelk!

Russland forbyr GMO

29.06.2016

Det skal ikke lenger være lov å bruke genmodifiserte organismer i matproduksjon i Russland.

Matrevolusjon i emning

28.06.2016

KOMMENTAR: Det har blitt stuerent å snakke om hvordan matproduksjon påvirker miljøet. Men om man prøver å snakke om ...

Flere tusen kalkuner

27.06.2016

I Norheimsund er det flere kalkuner enn kvemminger. Anders (16) tar seg av flere tusen kalkuner.

Grønnsaker i minusgrader

27.06.2016

Frustrasjon gjev han kveik til å jobba 15 timar i døgeret, og det har bore frukter som Tre Brør og Organic Soup ...

Verdens kollektive matforstyrrelse

23.06.2016

Det finnes ingen brist på kalorier på jorden. Dagens og fremtidens helseproblem henger sammen med noe helt annet - en ...

Vil fase ut glyfosat

23.06.2016

Totalt 11 organisasjoner har tilsluttet seg Oikos' kampanje mot glyfosat. Kampanjen går blant annet inn for totalforbud ...

Rema kjøper 82 % av Kolonihagen

21.06.2016

I går ble det kjent at Ole Robert Reitan og REMA 1000 overtar majoriteten av aksjene i Kolonihagen som i to år har ...

Debio feiret 30 år

20.06.2016

Kronprins Haakon var til stede da Debio feiret sitt 30-årsjubileum torsdag. Merkeordningen ser optimistisk på framtiden.

Bøndene må redde verden

20.06.2016

KOMMENTAR: Matproduksjonen raserer biologisk mangfold, tapper verden for vann og utarmer jorda. Samtidig skal ...

Nyskaping på gården

16.06.2016

KOMMENTAR: Me menneske er fellesskapssøkjande. Og ein gong var den norske garden eit fellesskap i seg sjølv. Fleire ...

Møt kyrne bak suksess-is

14.06.2016

Etter ti år med isproduksjon i kjellaren, planlegg Laurien Geerse og Guus Morel nytt produksjonsbygg på garden. Paret ...

Rektor med vekstvyer

10.06.2016

– Her har me ein juvel som kan pussast litt på, seier Aksel Hugo, den nye rektoren ved Sogn Jord- og Hagebruksskule ...

Historiske sorter dyrkes igjen

03.06.2016

Grønnsaker som gulrøtter og kål er blitt foredlet, slik at de i dag er søte og milde i smaken. Men de gamle, bitre ...

Sammenbrudd i matproduksjonen?

31.05.2016

Denne uka samles eksperter fra nær 100 nasjoner i Trondheim for å diskutere hvordan disse utfordringene kan løses.

Nyr hos Michelin og Meny

31.05.2016

Syrlig ost fra gård på Østlandet ble michelinmat.

Kongelig gjødsel på Sørenga

30.05.2016

Rojal kumøkk fra Kongsgården, grut fra Kaffebrenneriet og matavfall med Michelin-stjerner fra Maaemo gir kompost med ...

Det verden glemte

26.05.2016

KRONIKK: Sprøyting i vekstsesongen gjør at plantene tar opp mer giftstoffer. De sniker seg inn uten lukt og smak, både ...

Det blir ikke økoløft av dette

25.05.2016

Satsene til økologisk husdyrproduksjon og arealer til grønnsaker, frukt og bær økes. Ellers er det stille rundt ...

Willoch bekymret for matjorda

24.05.2016

Nå ber han sine partikolleger i regjeringen Solberg om å overveie landbrukspolitikken på nytt.

Raser over manglende øko-satsing

24.05.2016

Senterpartiet, SV og Miljøpartiet ba om ny handlingsplan allerede til høsten, men kontrollkomiteens flertall lot seg ...

Sprøytemiddelalarm

18.05.2016

90 prosent hadde gift i urinen. – Stoffene kan skade barns hjerner, sier danske forskere som nå slår alarm over høye ...

Økomat har fordeler

13.05.2016

KOMMENTAR: Økologisk landbruk har sannelig fått sin tilmålte andel av akademiske motstandere. Det er nok å nevne Arne ...

Ikke la barn bli mat-analfabeter

11.05.2016

Geitmyra matkultursenter får 3,5 millioner til besøksdrivhus i Geitmyra skolehager. Geitmyra setter fokus på mat, ...

Vinn eller forsvinn vestlandsbonden?

10.05.2016

KOMMENTAR: Vestlandet har de minste gårdene og den mest krevende topografien. Med en begrenset mulighet til å utvide ...

Slutten på en fatal handelsavtale?

04.05.2016

TTIP -forhandlingene foregår mellom EU og USA og har blitt kritisert lenge for å forhandles frem bak lukkede dører og ...

Fra jord til bord

04.05.2016

Over hele landet står familier i kø for å være med i andelslandbruk. Økt bevissthet rundt miljø og naturlige råvarer er ...

Global matjuks

03.05.2016

KOMMENTAR: Milliardindustri som plusser på marginene ved hjelp av legalt lureri, regnes som lønnsom. Mens vanlig ...

Nullstiller effekten av klimatiltak

02.05.2016

Nordmenn kjører rundt i elbiler, kildesorterer og bruker sparepærer. Men hva hjelper det når vi stadig kjøper mer og ...

Sesong for matfestivaler

02.05.2016

Matfestivalene begynner å trekke et stadig større publikum. Denne våren og sommeren popper flere opp i Oslo.

økomat på skoler

26.04.2016

- 50 % av maten i fylkeskommunens kantiner og videregående skoler skal være økologisk, og helst kortreist innen 2019, ...

Norge er en trendsetter

20.04.2016

Det er ikke altfor ofte man kan si at Norge er en trendsetter i Norden. Men sånn er det med butikken Mølleren Sylvia i ...

Nå skal eldre få økomat

18.04.2016

Maten er viktig for de eldres helse og trivsel. Nå vil Moss kommune satse på økologisk mat ved sykehjemmene.

Kristiansands første andelsgård

15.04.2016

Stadig flere betaler for å dyrke maten sin på småbruk. Kristiansand har fått sitt første andelslandbruk, og interessen ...

Mat fra bonden

14.04.2016

Stadig flere vil handle direkte fra bonden. Dyrevelferd og hvor maten kommer fra opptar forbrukere. Tall fra ...

Avdekket matjuks i stor skala

13.04.2016

Interpol har beslaglagt tusenvis av tonn med falsk mat og drikke. Gigantbeslag av falske matvarer produsert eller ...

Inspirasjonsbonde fra Hardanger

12.04.2016

Etterspørselen etter økologiske varer i Norge er større enn produksjonen. Nå skal et nytt øko-prosjekt rette opp noe av ...

Melhusbonde får hederspris

11.04.2016

Eivind Bakk hedret for sin innsats i økologisk landbruk.

Urbane hager tar av

07.04.2016

Urbane nyttehager slo an I fjor ble over 90 ulike arter dyrket i den nyoppstartede urbane nyttehagen på St. Hanshaugen ...

En grådighetskultur for fall?

08.04.2016

Ti år med underskudd, på tide å tenke nytt?

Bærekraftig - eller?

06.04.2016

KOMMENTAR: Diskusjonen om økologisk versus konvensjonell drift i landbruket blusser nå og da opp, gjerne iblandet en ...

Overmodig optimisme

05.04.2016

Det er et problem at overivrige GMO-optimister presser på for å ta nyvinninger i bruk før mulige konsekvenser er ...

Er du en potetkjeltring?

03.04.2016

Putter du en matpotet i jorden risikerer du et år i fengsel.

Én av tre synes matprisene er høye

30.03.2016

– Det er bra at kortreist, økologisk mat blir billigere, men påskens priskrig blir bare dumt, mener designer og ...

Appen endret alt

29.03.2016

- Det har gått over all forventning. Etter at vi tok i bruk Too Good To Go-appen, har vi ikke kastet noe mat.

En rein perle i Jotunheimen

29.03.2016

I kjøkkenet på Hindsæter i Jotunheimen handler det meste om reinsdyr. Og det er her, midt på Valdresflya en dag i ...

Høns trenger ikke antibiotika

24.03.2016

I økologiske kyllingproduksjon er det ikke tillatt å bruke medikamentet narasin, som hemmer tarminfeksjon hos fjærkre. ...

Pop med andel

22.03.2016

I forfjor fikk Nesodden to andelsbruk: Hokholt og Ekebo. Nå er antall brukere her mer enn tredoblet og i år kommer et ...

Måltid til en sekser

21.03.2016

Ydmyk, glad og skjerpet. Det ble kjøkkensjef Roger Veland da matanmelderen i VG ga måltidet han komponerte for Lothes ...

Økomelk til ingen nytte

18.03.2016

Vestlandsbønder produserer øko-melk til ingen nytte. Den økologiske melka havner i samme tanken som den «vanlige» ...

Økoløft i norsk landbruk

16.03.2016

Denne historiske fredsavtalen mellom bønder gir oss mer økologisk mat.

Matvarenes uber

10.03.2016

Gjennom en ny app kan du kjøpe restauranters overskuddsmat til gi-bort pris. Samtidig kan dine egne middagsrester ...

Glyfosat-storm i et ølglass

09.03.2016

KOMMENTAR: Glyfosat er verdens mest vanlige ugrasmiddel og selges under navnet Roundup og andre merkenavn. Ekspertene ...

Handelsavtale kan utløse ny EU-kamp

06.03.2016

Matsikkerhet er et sentralt tema i de pågående forhandlingene mellom EU og USA om en ny stor handels- og ...

Kooperativ i Halden

05.03.2016

Om få uker kan Haldenserne spise økologiske grønnsaker direkte fra bøndene. Halden Kooperativ er endelig en realitet. ...

Om sult på Urix

03.03.2016

URIX: Visste du at ni millioner mennesker dør av sult i verden hvert eneste år? Og at det egentlig er nok mat til alle ...

En snill egoist

04.03.2016

KOMMENTAR: Derfor er Rema-Reitan plutselig hektet på bærekraft.

Bitter glyfosat-strid

03.03.2016

EU og Verdens helseorganisasjon er i bitter glyfosat-strid. WHOs ekspertgruppe truer med å avlyse ?møter med EUs ...

Global studie: Øko er sunnere

29.02.2016

Økologisk melk og kjøtt har klare ?helsemessige fordeler, viser studie.

Skal snu trenden

29.02.2016

Etterspørselen etter økologisk mat øker. Likevel produserer det norske landbruket lite av slik mat. Det skal ...

Krf vil ha forbud mot matkasting

29.02.2016

I Frankrike er det nylig trådt i kraft en lov som forbyr supermarkeder å kaste spiselig mat. Den loven vil Rogaland KrF ...

Danmark viser vei

25.02.2016

Landets første supermarked som selger mat som ellers ville ha blitt kastet er åpnet i København.

Hvorfor motstand mot øko?

24.02.2016

KOMMENTAR: En amerikansk studie som ble publisert i Journal of Marketing i november 2014 gir en interessant analyse: ...

Nå kan byfolk bli bønder

24.02.2016

… Uten å flytte. Du trenger ikke kjøpe småbruk og flytte på landet for å leve ut bondedrømmen.

Må vi piskes til å spise gulrot?

20.02.2016

KOMMENTAR: Det finnes mange kompliserte grunner til at vi bør spise mindre kjøtt - men også en veldig enkel en.

– Økologisk import er et paradoks

18.02.2016

En stor andel av kundeetterspørselen ?etter økologisk mat dekkes av import. ?– Paradoksalt, mener bondelagslederen.

Trendy å velge bort kjøtt

16.02.2016

Noen blir veganere. Andre vegetarianere. Og noen kaller seg fleksitarianere. Felles for dem alle er at de bevisst ...

Satser ikke på øko

16.02.2016

Økologisk matproduksjon skulle være spydspissen i norsk landbruk. Til tross for dette har produksjonen av økologisk mat ...

Økologisk er lønnsomt og billig

16.02.2016

Bøndene i Europa står med ryggen mot veggen, med melkekrise, kjøttkrise og gjeldskrise på en gang. Økologisk drift er ...

Økologer trenger også teknologi

11.02.2016

I Bondebladet sist uke sa Svihus at det er på tide å omfavne moderne vitenskapsbasert matproduksjon. Han mener bruk av ...

Slik kan det selges mer økomat

10.02.2016

KRONIKK: Kultur, historie, etikk og dyrevelferd er like viktig for forbrukeren som selve økomaten. Men dette må komme ...

Landbruk i byen

09.02.2016

Dei siste åra har urbant landbruk breidd om seg. Knoppskyting skjer overalt. Folk oppsøkjer kontakten med jorda og det ...

Matkurs for barn

08.02.2016

NaKuHel arrangerte matkurs for barn i helgen. På menyen sto klassikeren pølse og lompe – laget fra bunnen av.

Spiseforstørrelsen

07.02.2016

Vi søker ikke lenger frelse, vi søker god helse. Kokebøkene er blitt de nye biblene.

Kjøkken-evolusjon

04.02.2016

Hva hvis menneskene ble til fordi en ape begynte å lage mat?

Oppgang for øko-meieri

05.02.2016

Økologisk mat er i vinden som aldri før. Det gir vekst til Rørosmeieriet.

Snåle egg pirrer nysgjerrigheten

02.02.2016

På denne butikken har folk kjøpt totalt 40 tonn med snål frukt og snåle grønnsaker. Nå har salget av «snålegg» startet.

Industrilandbruket er utdatert

01.02.2016

- Industrilandbruket er utdatert, skriver daglig leder i Oikos, Regine Andersen i Aftenposten i dag. Hun gir her et ...

Ja til mer bondevett

01.02.2016

Selv om professor Birger Svihus prøver å tone dem ned, har industrielt landbruk alvorlige miljø- sosiale og ...

Dama bak Den blinde Ku

30.01.2016

Lykken er ikke hylleplass hos matvarekjedene, men en rik onkel som vil starte lokalmatkjede. Det mener damen bak ...

Kjøttforbruk må ned

27.01.2016

Vi må spise mindre, men bedre kjøtt, og øke bærekraften i alle ledd. Dette skriver Mari Gjengedal og matutvalgets ...

Matbevisst barnehage populær

27.01.2016

For tredje året kan barnehagen Barnas Moa på Borgsmoen gård ved Børsåsen dokumentere at minst 90 prosent av maten som ...

Vil gjere økologisk meir tilgjengeleg

27.01.2016

Rett før jul arrangerte Fylkesmannen i samarbeid med den økologiske butikken Idunns Epler i Ålesund eit stunt for å ...

Søker første bonde i by’n

25.01.2016

Snart dukker en bondegård opp midt i Oslo sentrum. Nå søker driverne etter en egen bonde for å drive bybondegården.

Pollinatorer gir større avlinger

22.01.2016

Gårder som tar hensyn til pollinerende insekter på jordene vil kunne høste mer av markens grøde. Insektene bestøver ...

Danmark lanserer øko-hotline

20.01.2016

Med støtte fra COOP etablerer Økologisk Landsforening i Danmark nå en hotline for bønder som vurderer omlegging til ...

Matens holdbarhet

20.01.2016

All mat kan spises etter «Best før»-datoen. Likevel er mange usikre på hvor lenge etter. Her gir forskning.no deg litt ...

Tradisjonelle mathandlere

19.01.2016

- Gi meg et hvilket som helst hjem og jeg skal finne minst 50 av de 150 mest solgte varene i kjøkkenhyller og ...

Folketog for bondegårdslandbruk

19.01.2016

KOMMENTAR: Verdens landbruk er i alvorlig krise. Det virker ikke slik når du går gjennom hallene på matmessa Grüne ...

Fremtidslandbruket?

15.01.2016

KRONIKK: Menneskenes endring av naturen og jordas ressurser truer framtidens landbruk. Så hvordan skal den sårbare ...

Forsvaret frykter matsvikt

09.01.2016

Norge må ruste seg bedre mot matmangel i klimakrisa, mener Forsvaret. Landbruket allierer seg med Forsvaret for å ...

En nordisk matreise

07.01.2016

I tre år reiste og smakte mesterkokk Magnus Nilsson seg gjennom Danmark, Sverige, Norge, Island og Færøyene for skrive ...

Satsar på økologisk landbruk i Tingvoll

05.01.2016

Norsk senter for økologisk landbruk (NORSØK) i Tingvoll blir 30 år i 2016 og er igjen eit nasjonalt kompetansesenter i ...

Mattrender i 2016

04.01.2016

- En tendens i tiden er at folk blir mer opptatt av hvor maten kommer fra. Det som før var nisje, er nå en veldig ...

Urban budeie i Stavanger

18.12.2015

Lise vandra halvannan månad i den franske fjellheimen sommaren 2014. Då bestemde ho seg for å flytte heim til Stavanger ...

Er økologisk det samme som naturlig?

16.12.2015

En forbrukerundersøkelse i Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Italia viser at folk flest ikke aner hva som menes med ...

Etterspørsel etter lokalmat øker

16.12.2015

TV Vestfold har vært på besøk hos Lokal Kolonial i Horten. På grunn av økt etterspørsel er en ny butikk under ...

– Barnefamilier er ivrigst

11.12.2015

– Det er særlig barnefamilier som er opptatt av økologisk mat, forteller Regine Andersen, daglig leder i Oikos ...

– Flere og flere vil ha alt økologisk

11.12.2015

I fjor økte salget av økologiske matvarer med 12 prosent hos dagligvarekjedene. Men skal du ha slike varer må du vite ...

Krever forbud mot sprøytemiddel

09.12.2015

Professorene Jan Raa og Tore Midtvedt ­ kaller bruken av plantevernmiddelet glyfosat et ­eksperiment med folkehelsen.­ ...

Satser på gressfôrede kyr

05.12.2015

Kalver som bare spiser gress, er sunnere å spise enn kalver som får kraftfôr. Bønder og kjendiskokker vil ha mer av det ...

Tap av dyrkbar jord er en enorm trussel

04.12.2015

Det er en like stor trussel som klimaendringer. Produktiv jord er en ressurs det tar årtusener å bygge opp. Skal vi ...

FBI på klimasporet

28.11.2015

Forbrukerinspektørene vil finne ut hva forbrukerne kan gjøre for å minske utslippene. Hvor mye må vi kutte for å nå det ...

Sosialbutikk til norden

27.11.2015

I Norge, Sverige og Danmark dukker det nå opp matbutikker som selger billig den overskuddsmaten matkjedene ikke kan ...

Spår tøffere kamp om maten

27.11.2015

I dag tar nordmenn maten for gitt, men om noen tiår kan også vi måtte kjempe for føden.

«Bytullingen» som ble bonde

26.11.2015

Selv om gården ligger langt mot nord, er det ingen problemer med utegris på helårsbasis. Finalisten i «Årets unge ...

Satser alt på økologisk melk

23.11.2015

Ekteparet Thonerud innvesterer og bygger nytt. Ikke for å bli store, men for å bli best på økologisk melkeproduksjon.

Prøver å leve uten søppel

22.11.2015

Hver dag kaster vi rundt 1,3 kilo med søppel. Noen har valgt å legge om hele livsstilen for å prøve å leve helt uten ...

Jordas småkryp trenger vern

16.11.2015

KRONIKK: Vi har endelig forstått at biene må beskyttes. Småkryp i jorda trenger også vern og næring. De er om mulig ...

Giftig stemning

16.11.2015

Det var regnet som så ufarlig at man kunne smake på det. Nå har verdens vanligste sprøytemiddel, glyfosat, fått ...

– Vi er for travle, sløve og sultne

12.11.2015

Færre dagligvarekjeder styrer stadig mer at matvareutvalget på bekostning av forbrukernes valgmuligheter. Kundene bør ...

Gjør butikk på matmoral

12.11.2015

Åtte av ti nordmenn sier de får dårlig samvittighet fordi de kaster mat. Nå vil to gründere i Bergen gjøre butikk på å ...

Selvmord knyttes til GMO-svikt

11.11.2015

Avlingene til bomullsbøndene i regionen Punjab i India er rasert etter insektangrep. Flere bønder har begått selvmord i ...

Fant frihet i et norsk småbruk

09.11.2015

Heinrich Jung er tyskeren som fikk uvaskede, plastfrie små og store grønnsaker inn i norske butikkhyller.

Lokalmat-app

09.11.2015

Det er ikke alltid like enkelt å finne ut hva slags lokalmat som finnes hvor. Erlend Fagerheim er en av dem som har ...

– Vi trenger ikke færre og større bruk

06.11.2015

TV-kokk og kokebokforfatter Andreas Viestad taler Listhaug midt imot i «Nordlunds kvarter».

Vil kjøpe mat rett fra bonden

02.11.2015

Da økobonde Ole Johan Granøien skulle slakte 300 kilo avlsokse, la han beskjeden ut på facebooksiden sin. Fire timer ...

Satser på kortreist mat

30.10.2015

- Vi ønsker å være et utsalgssted for de produktene vi selv savner når vi er i butikken, sier Christine Hammer. Nå ...

Det skal spire og gro mellom blokkene

28.10.2015

Enerhaugen borettslag kaster seg på den grønne bølgen, starter med urbant landbruk og anlegger parsellhager.

Bedre miljø? Start med deg selv

26.10.2015

KRONIKK: Det er ingen automatikk i at de som er miljøbevisste, faktisk gjør noe for miljøet. Men vi må starte med oss ...

Kortreist «ekstremsuppe»

23.10.2015

Denne suppen starter med våtdrakt og harpun, og ender med et dryss opphakket brennmanet.

Økologisk mat må styrkes

21.10.2015

KRONIKK: Pål Farstad, Stortingsrepresentant for Venstre og medlem i Næringskomiteen, argumenterer hvorfor økologisk ...

Fryktspredning eller bevisstgjøring?

19.10.2015

«Det du ikke vet, har du ikke vondt av», sier folk ofte til hverandre. På noen livsområder har det muligens gyldighet. ...

Her koser julegrisen seg

16.10.2015

Hilde og Kristin Hammer Aukrust driver Søndre Oppegård gård på Svartskog. Sau, ku og jorder er økologisk. Nå kan de ...

Vet du hva du drikker?

12.10.2015

Harvest er bedt på biodynamisk vinsmaking. Men før de drar dit, må de besøke mannen som mener å ha sannheten om vinen ...

To av tre EU-land vil forby GMO

07.10.2015

Tidligere i år vedtok EU at hvert enkelt medlemsland har rett til å forby dyrking av landbruksplanter, som har endret ...

Elever fra Finnmark til kokkekamp

05.10.2015

Company Bakers and Chefs UB fra Nordkapp vgs. i Honningsvåg fikk mye skryt fra juryen i kokkekampen som ble avholdt i ...

Vi kaster ikke mat

03.10.2015

Vi nordmenn kaster hver fjerde handlepose rett i søpla. I løpet av bare et par generasjoner har maten mistet sin verdi. ...

GMO må ikke bli en politisk sovepute

02.10.2015

Vi har ikke tid til å vente på en «superplante». Vi må gjøre det vi med sikkerhet vet gir økt produksjon av mat, mener ...

Fra matavfall til gourmetmat

01.10.2015

Nå skal matavfall forvandles til gourmetmat for studentene på Blindern. Pop-up restauranten KUTT Gourmet er åpnet på ...

Klimasmart jordbruk i Afrika

29.09.2015

Det er ikke bare forskere, politikere og paven som oppfordrer til et grønt skifte på grunn av menneskeskapte ...

Hva gjør du med til overs–eplene?

26.09.2015

Har du et epletre som tynges av moden frukt og dårlig samvittighet? I så fall har Joacim et tips til deg.

Dro i gang ØKOUKA

23.09.2015

Nord–Trøndelag er fylket med størst areal for økologisk matproduksjon. Denne uken får over 100 barnehagebarn være med ...

Økologisk u-land

21.09.2015

Men Joacim Lund mener å se at skyene letter på økologihimmelen i Norge. Når Økouka åpner dørene med frokost i Mathallen ...

Hylles med egen økouke

21.09.2015

Denne og neste uke arrangeres ØKOUKA sju steder i landet. "Stikk fingern i jorda" er årets oppfordring.

Derfor bør du spise som bestemor

18.09.2015

Bestemor utnyttet bær og sopp i sesongen, kokte suppe på hverdager og spurte kjøpmannen hvor fisken kom fra. Dette er ...

Elendig epleår

15.09.2015

Det har lenge vore klart at frukthausten ikkje blir av dei gode i år. No har Landbruksdirektoratet har justert ned ...

Feirer storsatsing på økologisk melk

11.09.2015

Fra neste uke blir melk fra Rørosmeieriet å finne i 500 butikker over hele landet etter at de har inngått en kontrakt ...

En grønn oase i byen

09.09.2015

- Dette er noe som får byen til å fungere, sier prosjektleder. Tirsdag vedtok byrådet i Oslo byens aller første ...

Greier ikke servere nok øko-mat

07.09.2015

Kolonihagen må be nye kunder som vil ha økologiske matkasser sette seg på venteliste. Nå etterlyser selskapet grep fra ...

Giftekspert unngår sprøyta mat

31.08.2015

Vi veit ikkje nok om blandingseffekten av sprøytemiddel, seier ekspertar. – Ingen grunn til å frykte helserisiko, seier ...

Vil gi usolgt mat til de fattige

28.08.2015

Tonnevis med brukbar mat til flere milliarder kastes. KrF vil samle inn maten og gi den til de fattige.

Tyskland forbyr GMO

27.08.2015

– Ingen i Tyskland vil ha genmodifiserte planter (GMO), sier en representant for det tyske landbruksdepartementet.

Emballasjefritt i Oslo

23.08.2015

Forrige uke åpnet «Holisten» i Mathallen, og i september åpner «Mølleren Sylvia» i Hegdehaugsveien. Butikkene selger ...

Åpen økologisk gård på Frilund

19.08.2015

Lørdag 29. august er det duket for Åpen Økologisk Gård på Frilund for femte gang. Arrangørene kan som vanlig by på et ...

Slår et slag for økomelka

17.08.2015

Økologiske melkebønder lei av å bli oversett. Siden Tine er forsiktige med å markedsføre økologisk melk bestemte 23 ...

Kortreist, økologisk og emballasjefritt

16.08.2015

Den gamle kolonialen er på vei tilbake. Flere steder i Vestfold har det dukket opp «gammeldagse» butikker med ...

Gratis økotomater i Vaterlandsparken

14.08.2015

Vaterlandsparken var tidligere en av flere grå betongflekker i Oslo. Nå har MAJOBO forvandlet den til ett grønt ...

I dur og mold

12.08.2015

Økobonden Anders Næss prøver stadig nye metoder for å øke moldinnholdet i jorda. I tillegg dyrker han urkorn og musikk, ...

Grunnla "Stopp spild af mad", ble hørt

08.08.2015

Selina Juul ba danskene spise opp maten sin. Og de gjorde som hun sa. Hun har fått rockestjernestatus ved å stoppe ...

Øya-kokken

07.08.2015

For andre gang tar den svenske kokken Magnus Morveto turen fra den brasilianske jungelen for å diske opp for artistene ...

Økologisk andelsgård er «in»

05.08.2015

Ved juletider i fjor bestemte ekteparet Karianne og Inge Nes seg for å gjøre om den tradisjonelle familiegården til en ...

Bær og sopp i bøtter og spann

03.08.2015

Omsider er det mulig å fylle bøtter med modne bringebær, til stor glede for alle dem som betaler for å få forsyne seg ...

Kompostmakk og heimelaga tannkrem

31.07.2015

Gjennom null søppel-bloggen «Grønnare kvardag» skriv Kristine Ullaland (27) frå Naustdal om kvifor du bør starte din ...

Internasjonale klimapilotar

29.07.2015

Den internasjonale skulen UWC i Fjaler tenkjer klima og miljø i alle ledd. Det må dei, for å utdanne framtidas leiarar.

Bær til hvert måltid

27.07.2015

Lege Berit Nordstrand råder oss til å spise bær hver eneste dag, gjerne til hvert eneste måltid. Hvordan vi dyrker ...

Sprøytemiddelresistens skaper debatt

23.07.2015

– Et paradoks at sprøytemidler er lov i mat, men ikke på lekeplasser, sier Maiken Pollestad Sele, seniorrådgiver i ...

Grasmelk kan være mulig i Norge

22.07.2015

Trenden i utlandet er klar. Forbrukere ønsker melk fra kyr som kun har spist gras og høy. Norske eksperter på fôring og ...

Flere dropper sprøytemidler

20.07.2015

Stadig flere nordmenn bytter ut kjemiske sprøytemiddel med noe mer plantevennlig, ifølge tall fra Mattilsynet.

Økologisk gir klingende mynt

15.07.2015

Flakstadvåg Laks AS fikk et økonomisk rekordår i fjor. Lavt svinn, gode folk og økologisk fokus bidro sterkt.

Mathallen i Trondheim er åpnet

13.07.2015

- Vi vil gjerne være en levende kokebok der folk kan komme innom for å spise og smake, eller lære seg noe nytt om mat, ...

Vil stanse bruk av narasin i kyllingfôr

10.07.2015

Over hele Europa tilsettes narasin i kyllingfôret. Dette skjer samtidig med at stadig flere mennesker blir immune mot ...

Antall andelsgårdsbruk tredoblet

08.07.2015

Dyrking og høsting av egne grønnsaker blir stadig mer populært. På ett år har antall andelslandbruk blitt tredoblet, og ...

Derfor kaster vi mat

06.07.2015

Vi kaster mindre mat en for fem år siden, men fremdeles havner unødvendig mye mat i norske søplebøtter. En ny ...

Smart sagt av Raymond Johansen

02.07.2015

Oslo må tilrettelegge for flere og bedre dyrkningområder i Oslo, skriver Raymond Johansen, byrådslederkandidat for Oslo ...

Til kamp for rå melk

02.07.2015

Lokalprodusenter vil trosse loven i kampen for å selge melk rett fra kuen. - Det er latterlig om vi blir straffet, sier ...

Dette skal bli et økologisk paradis

30.06.2015

Marianne Leisner er prosjektleder for Gartneriet ved Bygdøy kongsgård. - Økologisk mat og dyrking er i tiden, så jeg ...

Kundekø etter melke­raz­zia

26.06.2015

Den storstilte politiaksjonen til tross: Gustaaf Koot selger fortsatt melk rett fra kua, men klarer ikke å levere til ...

Bærekraftsfestival i Hurdalen

24.06.2015

Hurdal har satt seg store mål. Bygda skal bli Norges første plussamfunn og skal innen ti år være karbonøytralt - eller ...

Fra ørkensand til matjord på få timer

21.06.2015

Tørr ørkensand skal bli dyrkbar med prosjektet til Ole Morten Olesen. Snart lanseres ideen for hele Europa.

- Det haster å bremse matvarekjedene

19.06.2015

Utvalg advarte mot maktmisbruk i matvarebransjen for fire år siden, men lite har skjedd. – Imens politikerne tenker ...

Kampen for rå melk blusser opp

17.06.2015

Sist uke fikk økobonde Gustav Koot i Vestfold besøk av politiet, som foretok en razzia på gården hans og beslagla ...

Pave hardt ut mot oppkjøp av matjord

16.06.2015

– At transnasjonale selskaper og stater hamstrer dyrkbar jord, blir stadig mer bekymringsfullt. Det ikke bare fratar ...

Nordmenn dyrker og høster selv

12.06.2015

Over halvparten av de spurte i SIFO-studien som legges frem onsdag sier at de har plukket bær eller høstet frukt og bær ...

Tine søker økoprodusenter

11.06.2015

Nesten halvparten av den økologiske melken blir solgt som konvensjonell. Nå trenger Tine likevel flere økologiske ...

Økolandbruk mest lønnsomt

10.06.2015

Det viser en ny studie fra USA. Økologisk landbruk er ikke bare bedre for miljøet enn konvensjonelt landbruk. Det er ...

Øko-enhet videreføres

08.06.2015

Etter påtrykk fra lokale og nasjonale politikere ble det fredag klart at landbruksdepartementet går for å videreføre ...

Senterpartiet vil forby matkasting

05.06.2015

SP vil pålegge dagligvarebransjen å gi vekk spiselig mat som ellers ville ha blitt kastet til veldedige organisasjoner. ...

Midler til jordbruksskole i Sogn

05.06.2015

Fylkesutvalget i Sogn og Fjordane har sagt ja til å gi løyve 20 millioner kroner til vedlikehold av Sogn Jord- og ...

Selvdyrket mat i barnehagen

03.06.2015

Barna i Tusseladden barnehage er med i et nytt utviklingsprosjekt som skal gi barna kunnskap om hvordan maten kommer ...

Ukebladnytt

28.05.2015

Nå har også ukebladene fanget opp at økologisk mat er bedre - for alt og alle. Det er gledelig, for selv om opplaget er ...

Jobb mindre - lev mer!

19.05.2015

– Noe av det verste jeg hører er at folk ikke har tid, og det gjelder gjerne unge mennesker som kanskje er nybakte ...

Styr unna billig jord!

07.05.2015

Ta tre betal for to har aldri vært et sunt prinsipp. Ikke får du det du tror du betaler for, og som regel er det "ugler ...

Mange meninger, lite handling

04.05.2015

Det er ingen nød i dette landet, det er tydelig. Det skrives mye om å utnytte råvarene, men det skjer lite. Likevel bør ...

ICA på Frogner får Ø-sertifisering!

14.04.2015

På Frogner i Oslo har de nå søkt om Debio-sertifisering. For forbrukerne betyr dette blant annet at de fremover kan ...

Gode grunner til å holde høner!

07.04.2015

Hvis du har noen grønne områder å tilby, vil denne lenken kanskje inspirere deg til å anskaffe høner. Undersøkelser ...

FN uenig med Mattilsynet

22.03.2015

Alarmerende nye konklusjoner for bønder og hageeiere fra FNs kreftforskningssenter IARC.

Bøndenes gjeld øker

09.03.2015

Den norske gjennomnittsbonden har nå 1,8 millioner i gjeld. Bruk med svin og fjørfe er mest gjeldtynget.

Vi kan bryte matmonopolet

09.03.2015

Samtidig som de store mataktørene får stadig mer makt, skjer det også en motreaksjon i befolkningen.

Å finne bra mat

09.02.2015

Gry Hammer, freelancejournalist og forfatter har i nettmagasinet Harvest, skrevet en liten tankevekker til de der ute ...

Snåle grønnsaker

05.02.2015

Rune Langlie, kjøpmann på Bunnpris Tonstad i Trondheim fikk en tankevekker da han leste om en bonde på Oppdal som i ...

ICA tar økogrep

03.02.2015

Syv ICA-kjøpmenn i Oslo arrangerte felles øko-uke i januar med gode tilbud og supre eksponeringer. På ICA Supermarked ...

Vinterdekk av løvetann

30.01.2015

Continental har nådd en milepæl i sitt forskningsprosjekt for industrialisering av løvetann i dekkproduksjon. Nylig ...

Mer økomelk

30.01.2015

I hele Nord-Norge er det i dag bare 14 melkeprodusenter som har avtale om levering av økologisk melk og nå ønsker Tine ...

Nytt øko-produkt

28.01.2015

Coop jakter på nye, spennende, økologiske matprodukter som kan finne sin plass i deres økologiske og miljøvennlige ...

Rydd Norge

19.01.2015

RYDD NORGE vil etablere et samarbeid mellom oss som forbrukere, matvarekjedene og myndighetene. Matvarekjedene kan ...

Mangfold og avlinger

15.01.2015

I en ny, stor metaanalyse med data fra hele verden, konkluderes det med at forskning i agroøkologiske driftsmåter kan ...

Mer økologisk

12.01.2015

Norges største heløkologiske meieri starter i løpet av året et nytt økomeieri i lokalene etter det store Tine-meieriet ...

Bærekraftig mat

08.01.2015

Folk teller ikke lenger kalorier, men spør om maten er bærekraftig dyrket. De vil vite hvordan dyra har hatt det, hvor ...

Coops gave til danske forbrukere

04.01.2015

I Danmark senker Coop prisene på økologiske varer i butikkene med 200 millioner danske kroner per år de neste fem årene.

Tolga på topp!

21.12.2014

Gratulere til Tolga kommune – de har nådd regjeringens mål og vel så det. Hele 20 prosent av jordbrukdsarealet er ...

Inspirasjon for en ny vår!

18.12.2014

Hvis nyttårsforsettet er mer selvdyrket mat, og du har litt ekstra tid til fordypning i jula, foreslår vi at du tar en ...

Andelslandbruk i Ås

11.12.2014

Det blir stadig flere økologiske andelslandbruk og nå er Dysterjordet Andelslandbruk SA formelt stiftet. I første ...

Ikke naracin i økologisk fjørfe

09.12.2014

Norsk landbruksnæring har lenge reklamert med at vekstfremmende antibiotika er forbudt i husdyrproduksjonen. Likevel ...

Mobilslakt

04.12.2014

Mobilslakt er en løsning som er kommet for å bli. Istedet for milevis i transport til slakteriet, kommer slakteriet ...

Krever kyllingsvar

01.12.2014

Senterpartiets Per Olaf Lundteigen krever svar fra landbruksminister Sylvi Listhaug på om narasin er antibiotika. – Da ...

Endrer den globale matindustrien

17.11.2014

Ask og Amy, et ungt og økologisk bondepar i Danmark, driver Kiselgården på en måte som er stikk motsatt av hva Sylvi ...

Hvorfor dyrker ikke flere økologisk?

13.11.2014

NILF har gjennomført en studie i samarbeid med foregangsfylkene for økologisk frukt og bær (Hordaland og Sogn og ...

Årets unge bonde 2014

10.11.2014

Fra pengelens og eier av en falleferdig gård, til produksjon av nesten 400 000 liter økologisk melk i år. Den driftige ...

McDonalds selger mindre

07.11.2014

Amerikanske konsumenter er nå i ferd med å endre verdens største hurtigmatmarked og vende McDonalds ryggen.

Stor interesse for en andel

06.11.2014

– Forbrukerne er med på å produsere maten sammen med bonden. De blir enige om hva de skal dyrke dette året. Så betaler ...

Redd økoskolen

30.10.2014

Vil du fortsatt ha tilgang på norsk økologisk mat? Nå er den eneste økoskolen i Norge i fare for å måtte legges ned. Vi ...

Slik skal bonden bli bedre.

27.10.2014

I Trønder-Avisa er det skrevet en artikkel om hvordan bønder og forbrukere i Sverige møtes en gang i uken for å selge ...

Det forskes mer på økologisk mat

21.10.2014

The Organic Center´s Board of Trustees har vært samlet på Harvard University for å dele det siste innen vitenskapelig ...

Holli Mølle på vei inn i dagligvaren.

16.10.2014

Holli Mølle lager mel på økologisk urkorn ved bruk av to steinkverner som maler hvert enkelt korn på en langsom og ...

Norge importerer stadig mer mat.

13.10.2014

– Vi har sakte, men sikkert gått i feil retning og blitt mer og mer avhengig av import av matvarer. Norge har mistet 23 ...

Antibiotikafri kylling.

09.10.2014

Myndighetene har anbefalt oss å spise kylling. Problemet er at nesten 30 prosent av kyllingfiletene i norske butikker ...

Økt kraftfôr i melkeproduksjon?

06.10.2014

Tine premierer kvalitet, og kvalitet blir blant annet definert som mye tørrstoff i ku- og geitemelk. For å få til dette ...

Kriminell rå melk!

29.09.2014

Det er et paradoks at norske bønder, som er kjent for å ha den reneste og tryggeste maten, fra den reneste naturen og ...

Bruker minst sprøytemiddel i Europa.

25.09.2014

Det økologiske landbruket i Norge har hatt en spydspissfunksjon som har bidratt til å gjøre det konvensjonelle ...

Billig mat for fremtiden?

22.09.2014

Jeg tror forbrukerne først og fremst vil ha trygg og god mat. Vettesløs konkurranse, fri import og store enheter er ...

Skjønnhetsfeil bidrar til matsvinn.

18.09.2014

Flotte, friske poteter blir kastet fordi Bama stiller store krav til det ytre. Faktisk opp mot halvparten av bondens ...

Risikomerking på kylling

15.09.2014

Marianne Sunde har i en årrekke forsket på antibiotikaresistens og satt i den regjeringsoppnevnte ekspertgruppen som ...

Er økologisk mat bedre for oss?

11.09.2014

En ny studie fra Newcastle University som omhandler forskjellen på økologisk og konvensjonell dyrket mat, bekrefter at ...

Ta maten på alvor

08.09.2014

Her er nok et innspill på hvorfor vi bør ta maten på alvor og bruke mer av våre ressurser på norsk jord.

Skal vi ikke lytte til ekspertene snart?

02.09.2014

Vi blir stadig advart om giftstoffer i oppdrettslaksen som kan være til skade for barn og ungdom. Det er mange ...

Rypa må fredes i fem år!

31.08.2014

Dagens bestand av ryper og skogsfugl (storfugl, orrfugl og jerpe) er bare restbestander av det som en gang var. sier ...

Nye tanker må tenkes

26.08.2014

Konflikten mellom Bondelaget og Sylvi Listhaug har synliggjort at verken det markedsideologiske tunnelsynet eller ...

Renessanse for pølsemakeren!

25.08.2014

Etter 35 år med «billig, billig» i norsk matbransje er det bare et fåtall spesialiserte kjøttforretninger igjen. ...

Har noen flere jordkloder til oss?

19.08.2014

Vi er blitt advart lenge, men tror ikke på de som sier vi må stoppe med rådriften på jordas ressurser. Det er alvorlig …

Grønne restauranter med økologisk

18.08.2014

Oslos restauranter er i ferd med å bli grønnere...

Bli deleier i et gårdsbruk!

15.08.2014

Andelsgårdbruk er i sterk økning her i landet. Bonden tjener penger å selge andeler, og den som kjøper seg inn i ...

Økologisk og lokalt i vinden

12.08.2014

Tidligere var det gjerne de kjøpesterke fra 40 år og oppover som handlet disse varene. Nå virker det som at også ...

Insektgift dreper bier og fugler

30.07.2014

Plantevernmidlene neonikotinoider er kjent for å ta livet av bier, men en ny studie viser at stoffene også fører til at ...

Usprøytete jordbær

09.07.2014

De er ikke helt økologiske, men sprøytemiddelrester behøver du i hvert fall ikke frykte på bærene som nå dyrkes frem på ...

Ansvar for maten vår

03.07.2014

Matproduksjon er en samfunnssak. Jordbrukspolitikken hører under Stortingets ansvarsområde. Da må de folkevalgte ha ...

Se, så mye mat du kaster!

29.06.2014

Elleve kilo grønnsaker. Ti kilo middagsrester. Rundt fjorten brød. Det er bare noe av all maten Ola nordmann kaster i ...

Hva betyr en liten bie?

25.06.2014

Hvis biene forsvinner fra jordens overflate, vil menneskene bare ha fire år igjen å leve, mente Albert Einstein.

Giftrester i stadig mer frukt og grønt

19.06.2014

Professor i toksikologi Ketil Hylland ved Institutt for biovitenskap ved Universitetet i Oslo mener vi bør prøve å få i ...

Kongeparets besøk på Tngvoll

07.06.2014

H.M. Dronning Sonja roste også Tingvoll kommune sin satsing på økologi, og trakk fram det unike ved det nasjonale ...

Følger maten fra jord til bord

03.06.2014

Mens landbruksministeren vil ha store, priseffektive gårder, vender forbrukerne seg mot kollektivbruk.

Paradoks

28.05.2014

Bondelagets avtroppende leder Nils T. Bjørke sa utenfor Stortinget 20 mai at "Bondelaget kjemper for eit jordbruk ...

Til deg som spiser mat

20.05.2014

Det er på tide at du, den jevne nordmann, engasjerer deg i norsk landbruk. Det er nemlig du som forbruker som på sikt ...

Vi er på vei mot stupet!

12.05.2014

Kjøttindustriens metoder er en alvorlig trussel mot menneskenes helse. Allerede i vår generasjon kan vi oppleve å ikke ...

Kornets dag på Litteraturhuset

09.05.2014

Lørdag 31. mai arrangeres Det økologiske kornets dag på Litteraturhuset i Oslo. Her blir smaksprøver på bakverk og ...

Småbøndene tar regninga

05.05.2014

Småbøndene tar regninga for vår billigmat. Selv om Brasil de siste tjue årene har opplevd en eventyrlig vekst har ikke ...

Kjemikalier i ni av 10 frukter i Sverige

29.04.2014

I en vanlig fruktkurv inneholder ni av 10 frukter rester av plantevernmidler, og flere av disse er ...

Vekst på økovarer hos Coop

24.04.2014

I første kvartal i år har Coops salg av økologiske varer økt med 26 prosent sammenlignet med samme periode i 2013.

Rekord for økologisk omsetning i USA

11.04.2014

I USA har markedet for økologiske varer mangedoblet seg på 10 år. I 2012 var omsetningen på 29 milliarder dollar. ...

Fransk-norske krav til oppdrett

08.04.2014

Representanter for De Grønne i Norge og Frankrike møtte i går oppdrettsnæringen og forskere til debattmøte i Bergen. ...

Alternativ til palmeolje

02.04.2014

Har vi noe alternativ til importert kraftfôr med palme- og soyaolje? Er kyr egentlig skapt til å spise pellets, eller ...

16% vekst for økologiske varer

22.03.2014

Statens Landbruksforvaltning har gjort opp status for vekst og nedgang i økologisk mat for 2013.

Overvektige kan ta skade av laks

13.03.2014

En ny studie fra Universitet i Bergen viser at hvis overvektige unngår miljøgifter i maten, har de mindre risiko for å ...

Hver mann sin kube?

13.02.2014

Alarmerende tall for honningproduksjonen her i landet!

Dette er livet til mange kyr

09.02.2014

Først i 2024 blir det påbudt med løsdrift. Det betyr at da vil ingen kyr lenger være fastbundet i norske fjøs.

Bondens marked mot nye høyder!

05.02.2014

52,2 millioner kroner ble omsetningen på Bondens marked i fjor, 11 millioner mer enn året før. Halvparten av økningen ...

For mye salt…

22.01.2014

Vi vet det, men ignorerer advarslene som kommer med jevne mellomrom. Her er en link til nok en øyeåpner.

Forbrukermakt i praksis

07.01.2014

I 2011 brukte vi nordmenn 15 000 tonn med palmeolje. Ved utgangen av 2012 var forbruket redusert til 5000 tonn. Det er ...

Beste meieriprodukt: RØROS SMØR!

29.12.2013

Røros smør er kåret til årets beste meieriprodukt. – Vi er meget stolte over denne store anerkjennelsen! Det finnes ...

Super-aktuelt!

19.12.2013

Stress ned, og få en bedre jul! Det akter vi gjøre, derfor vil vår lille aktualitetsrute ligge urørt til over nyttår. ...

Sunnere og slankere med nordisk mat

04.12.2013

Nordisk hverdagsmat fører til vekttap, senker blodtrykket og minsker risikoen for utvikling av diabetes. Det viser ...

Skitten oppdrett

28.11.2013

Ja, det er mye penger i oppdrett av fisk, men er det ikke på tide snart å kreve like mye renslighet av denne næringen ...

Superkvalitet på geitemelk

25.11.2013

Geitmelka er ikke lenger det den var – av noe ujevn kvalitet, noen ganger med en skarp usmak.

Matglede!

18.11.2013

Ny studie viser at barn og unge som lager mat selv har større matglede og er mindre skeptisk til fremmed mat.

Muligheter for grisebønder

14.11.2013

Det er alltid noen kreative som finner bærekraftige nisjeprodukter i et ellers anstrengt markedet. Som bøndene på denne ...

Ta vare på matjorden!

06.11.2013

Mens resten av verden oppdager hvor viktig matjorda er, har den nye regjeringen i Norge signalisert at jordvern skal ...

Vi vet ikke hva vi kjøper…

03.11.2013

vi vet ikke hvordan maten vår er. Rema-eide Norsk Kylling på Støren i Sør-Trøndelag skal ha brukt opptil fem år gamle ...

Vi vil spise lokalt

30.10.2013

Hver nordmann vil bruke 600 kroner på lokal mat i år. Det er en økning på 8,4 prosent fra i fjor.

Klar tale:

23.10.2013

Norges Bygdekvinnelag krever at den nye regjeringen bidrar til økt kunnskap om mat for barn!

Heia Sverige!

22.10.2013

Med mindre kjøtt per porsjon og mindre matsvinn, skal målet om 100% økologisk mat til skoleelevene i Södertälje kommune ...

Oppdrett uten kjemikalier

12.10.2013

– Ishavsrøya får hverken medisiner, vaksine eller kjemikalier, og har ikke problemer med lakselus, sier oppdretter.

Unngå Colgate Total

10.10.2013

Farlige stoffer i vanlige forbrukerprodukter var fokus på et seminar i regi av Klima- og forurensningsdirektoratet ...

Bønder i byene

04.10.2013

Gå innom hjemmesidene til Bondens marked og sjekk om det er noen bønder som tar turen til byen i nærheten av der du bor.

Hva spiser verden?

30.09.2013

Verdens matvaner er tema for en ny utstilling på Nobels Fredssenter. Her inviteres man inn på kjøkkenet til familier ...

Prøver å få grønt ut av blått

25.09.2013

Bondelaget troppet opp med frukt og grønt til politikerne i Nydalen på tirsdag.

Mindre cesium, mer smak

23.09.2013

Rekordsmå forekomster av cesium i norske sauer fører til mindre nedfôring.

Hvor sur er eplehøsten?

19.09.2013

Mattilsynet avviser at sprøytemidler som brukes for å bevare utseendet og forlenge holdbarheten til frukt og grønt er ...

Markedet vokser

18.09.2013

Rekordsesong for norsk økologisk landbruk, men dyrking av ny jord har stagnert. Det er rom for vekst i markedet melder ...

Kok og stek i jern!

15.09.2013

Neste år kommer det et forbud mot giftstoffet PFOA som blant annet finnes i mange teflonpanner.

Skjønnhetshysteriet for rotfrukten

11.09.2013

En fersk rapport fra Bioforsk viser at potetens utseende betyr mer og mer for norske forbrukere.

Skjebnevalg for norsk landbruk

06.09.2013

Tre av ti norske bønder vurderer å gi seg hvis høyere kommer til makten.

Jonas Gahr Støre vil ha sunnere barn

04.09.2013

Våre 15-åringer blant de mest stillesittende i Europa. Et nytt nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet vil ...

Økologiske gårder er klimagassfeller

29.08.2013

Økologisk landbruk fanger klimagasser fra luften og binder dem i matjorda viser nytt studie.

Små bruk viktig for matproduksjonen

25.08.2013

Folk må byrje å stille seg spørsmål ved kven som profitterer på at store selskap kjøper opp matjord til storskala ...

Økofokus på Kartfestivalen

13.08.2013

Musikk og bra mat står på programmet til Kartfestivalen i Gvarv 16.-17. august. All mat som servers, i tillegg til ...

Små jordbruk er fremtiden

21.07.2013

Det er mer enn 500 millioner såkalte små gårder i verden, og tilsammen er 1,5 milliarder mennesker avhengige av disse ...

Monsanto gir opp i Europa!

18.07.2013

Det kunngjorde den amerikanske landbruksgiganten torsdag. Monsanto har i en årrekke kjempet for å få godkjent ...

Venstre vil ha mer økomat

18.07.2013

Venstre vil ha mer økologisk mat i det offentlige, mens Fremskrittspartiet mener det blir for dyrt.

Helsefarlige sprøytemidler

15.07.2013

Sprøytemidler i mat er en helsefare. Maten vår inneholder stadig flere og nye typer fremmedstoffer. Norske ...

Modne jordbær på Sørlandet

12.07.2013

Denne uka ble de første 11 kassene med økologiske jordbær høstet på Mjåland gård i Laudal i Vest-Agder, fem av kassene ...

Én av tre vil betale

10.07.2013

Hele en av tre forbrukere er villige til å betale mer for økologisk mat enn for ikke-økologisk. Dette kommer frem i en ...

Gode, men sunne?

03.07.2013

Norske jordbær er blant verdens beste, men hvor godt har vi egentlig av dem? Og bør vi gi store mengder til barn? Ingen ...

Øya får gullmerket

28.06.2013

Etter ti år med økofokus får Øyafestivalen, som første festival, tildelt Debios gullmerke. Dette innebærer at minimum ...

Dropp Roundup

26.06.2013

Virkestoffet i Roundup er glyfosat, et giftstoff som nå er blitt svært omstridt internasjonalt.

Se opp for fusk med maten!

21.06.2013

I Sverige er et stort parti med "honning" fra Tyrkia avslørt som sukkersirup tilsatt aroma. Det gjelder å følge med i ...

Verden produserer nok mat

19.06.2013

Det ytret FAOs generaldirektør José Graziano da Silva under FAOs general-konferanse i Roma. Her er ministre fra hele ...

Vi dyrker økologisk

14.06.2013

Den nye generasjonen hjemmedyrkere vil gjøre det økologisk.

Advarer mot oppdrettslaks

10.06.2013

Norske leger, professorer og internasjonale helseeksperter mener kvinner, barn og ungdom bør holde seg unna ...

Mat med GMO merkes

06.06.2013

Connecticut er den første staten i USA som vedtar en lov om merking av genmodifiserte organismer (gmo). Loven ble ...

Du blir hvordan du spiser

05.06.2013

Hva du spiser til middag, hvor du spiser den og med hvem, er avgjørende for hvem du blir. Det mener matskribent Michael ...

Kronprinsessen åpner Økofestival

04.06.2013

Kronprinsesse Mette Marit har takket ja til å åpne Økofestivalen i Sande 16. august.

Nyåpnet økobakeri på Eidsvoll

30.05.2013

Jøndal Gårdsbakeri har flyttet fra gården og inn i sentrum. En konditor er ansatt på fulltid og baker brød, boller og ...

Slutt med GMO i Danmark

29.05.2013

I Danmark har genmodifiserte planter vært forsøkt dyrket, men etter dårlige resultater har dette nå tatt slutt.

Bra klær til store og små

28.05.2013

Som et alternativ til mye av den urettferdige og rovdriftsliknende klesindustrien vi stadig hører om, finnes det noen ...

Verdens farligste selskap?

25.05.2013

I dag, lørdag 25. mai, er det demonstrasjoner verden over mot Monsanto. I Norge er det lite kjennskap til det noen vil ...

Lønnsforhøyelse til bøndene

15.05.2013

Regjeringen og bøndene har blitt enige om en økning på 1,270 milliarder i årets jordbruksoppgjør. Lønnsøkningen ...

Barnehager får økohager

13.05.2013

De aller minste er viktige når målet om 15 prosent økologisk innen 2020 skal nås.

Økopark på Tingvoll

08.05.2013

Regjeringen vil bidra med seks millioner til etablering av Tingvoll Økopark. Det er foreslått i det reviderte ...

Skadelige sprøytemiddelrester

07.05.2013

Grønnsaker som tomat, agurk og løk inneholder i mange tilfeller rester av sprøytemidler som kan skade barns hjerner. ...

Buskerud best på økolandbruk

02.05.2013

Hele 8,9 % av jordbruksarealene i Buskerud drives økologisk. Kommunen ligger med dette godt over landsgjennomsnittet på ...

Holli Mølle klarer seg

23.04.2013

– Det morsomme er at det ble satt i gang en aksjon på Facebook, som gjorde at vi fikk en haug med nye kunder, forteller ...

Åpnet økobutikk hjemme

22.04.2013

Johanna Herzberg i Hamnevåg i Troms har åpnet økobutikk i sitt eget hjem. Her skal hun selge mat og andre produkter.

Debio-sertifisert fisk

19.04.2013

Debio styrker sertifiseringtilbudet innen fiske og akvakultur. De tilbyr nå miljømerking av både vill- og oppdrettsfisk ...

E-stoffer i frossen fisk

18.04.2013

Noen fiskeprodusenter fyller frossenfisken sin med forskjellige E-stoffer, uten at du som forbruker oppdager det før du ...

Ren mat, rent vann

16.04.2013

Renere drikkevann er en følge av at flere bønder i München har lagt om til økologisk. Innholdet av nitrat og ...

Kjøpesenter med takhage

12.04.2013

I samarbeid med organisasjonen Food From The Sky, har Thornton’s Budgens supermarked nord i London anlagt en hage på ...

Si NEI til Monsanto!

10.04.2013

Stopp Monsantos misbruk av patentsystemet! Si nei til patent på vanlige planter og dyr!

Etterspør mer Ø-grønnsaker

03.04.2013

Stor etterspørsel i markedet skaper et behov for å øke produksjonen av norske økologiske grønnsaker på friland. Det ...

Kina satser på økologisk

02.04.2013

En rekke matskandaler har gjort at kinesere vil spise økologisk for å være sikre på at maten er trygg. Nå sprøyter ...

Pris til økobonde

21.03.2013

Preben Fossaas som driver Hauan gård i Våle ble tildelt EMIL-prisen 2013 under årsmøtet i Vestfold Bondelag. Emil står ...

Økomat på St. Olavs Hospital

20.03.2013

St. Olavs Hospital i Trondheim satser nå på å doble tilbudet av økologisk mat og drikke de neste årene, dette vil ...

Hjemmebakt brød på Toten

17.03.2013

På Dyste gård på Toten foregår det mye. Vi var innom for en stund siden og fikk med oss noen deilige egg, samt seks ...

Maaemo beholder stjernene

14.03.2013

Norges beste restaurant beholder sine to stjerner, Michelins restaurantguide mener fortsatt dette er "en restaurant det ...

Økologisk i Kollen

12.03.2013

Publikum fristes til Holmenkollen med økologisk mat og rimelig inngang. Helgrillet pattegris og diekalv står på helgens ...

Brasil redder norsk kjøttproduksjon

05.03.2013

40 % av kraftfôret som gis norske husdyr er importert. Industriselskapet Denofa sørger i år for at rundt 420 000 tonn ...

Epleslang er årets entreprenør

28.02.2013

Oslo-baserte Epleslang plukker epler som ellers aldri ville blitt plukket og lager deilig most av den.

200 000 nye økobønder

21.02.2013

Størst er veksten i Asia.

Ungdomskafé med økomat

15.02.2013

På nyåpnede Tranby Ungdomskafé i Lier blir ungdommen servert økologisk mat laget fra bunnen.

Pris til økomatfellesskap

14.02.2013

Odense fødevarefællesskap vant Odense Bæredygtighetspris 2012. Fellesskapet er en alternativ innkjøpsordning der en ...

Maaemo-gutta ble "Årets navn"

07.02.2013

Oslos borgere har kåret Maaemo, med Espen Holmboe Bang og Pontus Dahlstrøm i spissen, til "Årets navn" 2012.

Norges første øko-merkede institusjon

06.02.2013

Som den første institusjonen i Norge, har Tingvoll sykehjem gjort seg fortjent til Debios sølvmerke. Dette betyr at ...

Østersjøen skal reddes

06.02.2013

Økologisk kretsløpsjordbruk kan redde det natulige livet i Østersjøen, som er kraftig forurenset. Avrenning fra ...

Politikerne må vise at de mener alvor

22.01.2013

På alle områder er det kvalitet som står i fokus, med unntak av ett: mat, skriver Esben Holmboe Bang, kjøkkensjef på ...

Snart økologiske jordbær

16.01.2013

Et omfattende forsøksprosjekt viser at det skal være mulig å produsere økologiske jordbær på Sørlandet. Produksjonen er ...

Debiogodkjente ferskvarer på ICA

04.01.2013

Fra nyttår har ferskvareutsalget i ICA-butikken på Sandaker i Oslo fått Debiogodkjenning. Ikke mange kjedebutikker i ...

GMO-raps forbudt i Norge

17.12.2012

Myndighetene har innført et forbud mot innførsel av en type GMO-raps. «Dersom genmodifisert raps etablerer seg, vil ...

Plan Norge er Miljøfyrtårn

11.12.2012

Bistandsorganisasjonen Plan Norge er nå sertifisert som Miljøfyrtårn. Organisasjonen har blant annet installert ...

Mye økologisk i Russland

03.12.2012

Over halvparten av maten i Russland er produsert økologisk ved at millioner av familier dyrker sine egne jordlapper på ...

Nytt matmarked på Skøyen

03.12.2012

Maschmanns Matmarked har åpnet dørene i Karenlyst Allé, et kombinert ferskvaremarked og serveringssted med fokus på ...

Filmsnutter om lokalmat

28.11.2012

Prosjektet "Smaken av lokalmat" ble lansert i Mathallen denne uken. Fem filmer om småskalaprodusenter, laget for å ...

Slutt på økomais i Spania

21.11.2012

Forurensning fra genmodifiserte maisplanter har gjort det umulig å dyrke økologisk mais i Spania.

Positive effekter av økomat

13.11.2012

Økologisk mat har færre skadelige stoffer, mer vitamin C og fosfor, og er fremskaffet mer miljøvennlig enn annen mat. ...

Sushi av norsk fisk

05.11.2012

Reker fra Barentshavet i stedet for scampi, makrell i stedet for tunfisk. Kamskjell, kongekrabbe­ og taskekrabbe passer ...

Billigere økomat på Rimi

01.11.2012

Nå har også Rimi valg å sette ned prisen på økologiske varer. De lover også et bredere utvalg produkter.

Økologisk landbruk som veiviser

24.10.2012

Utviklingsfondet har sluppet rapporten "Sult" som konkluderer med at "agroøkologisk, bækraftig jordbruk, med begrenset ...

Bravo Kiwi!

22.10.2012

Fra mandag 22. oktober kutter Kiwi prisene tilsvarende momsen på alle økologisk matvarer. Hatten av for Kiwi!

Nysatsning på økologisk servering

22.10.2012

Debios serveringsmerker i gull, sølv og bronse, viser frem spisesteder som satser på rene, naturlige og økologiske ...

Gjev pris til Ella´s Kitchen

18.10.2012

Den økologiske barnematprodusenten har vunnet den gjeve bransjeprisen DLF Innovasjonspris 2012.

Øko-melk minsker risiko for sykdom

12.10.2012

Hollandske forskere har funnet nye sunnhetsargumenter for økologisk melk. Mødre som drikker økologisk melk, både under ...

Tilbud til abonnenter og medlemmer!

03.10.2012

Rabatt på maskin for å kunne vakuumere de dyrebare råvarene dine får du som et medlems-/abonnementtilbud frem til jul. ...

Myndigheter vil øke grenseverdiene

21.09.2012

Norske myndigheter vil øke grenseverdiene av giftrester i importert mat, hovedsakelig i korn, frukt, bær og grønnsaker.

Advarer mot barnemat på glass

20.09.2012

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) sier nordmenn har et for høyt inntak av det potensielt kreftfremkallende ...

Klær for Englebarn

12.09.2012

Klesbutikken Englebarn er nå på plass i nye lokaler på Sagene i Oslo. Etter ti år som nettbutikk, har Janne Adolfsen og ...

H&M bruker mest økologisk bomull

11.09.2012

I 2010 brukte H&M rundt 15 000 tonn økologisk bomull. Det betyr at de er verdensmestere!

Nye regler for sopp-og bærplukking?

02.09.2012

I våre naboland har det vært store konflikter knyttet til profesjonelle bær- og sopplukkere som invaderer enkelte ...

Tørket frukt som levebrød

31.08.2012

"Haust" tørket eple og pære er produktet til Turid Alice Skjervheim i Ytre Ålvik i Kvam. Hun er trolig Norges største ...

Er økologisk mat sunnere?

31.08.2012

Entydige resultater finnes foreløpig ikke. Gerd Holmboe-Ottesen, professor ved avdeling for allmenn- og samfunnsmedisin ...

Unge strømmer til landbruket

30.08.2012

I vårt naboland Danmark, har antallet elever ved Kalø Økologiske Landbrugsskole på Østjylland steget med 100% siden i ...

Helt økologisk innen 2015

24.08.2012

Staten Sikkim nordøst i India har bestemt at alt de har av landbruksareal skal være økologisk innen 2015.

Vi får i oss mindre palmeolje

14.08.2012

Det nytter å rette fokus mot ingredienser vi ikke vil ha i maten vi kjøper. Nordmenns inntak av palmeolje har sunket ...

Fyller opp flasken din gratis

10.08.2012

Nei til kjøpevann på flasker blir mer og mer vanlig blant miljøbevisste.

Tine fjerner palmeolje i pizzabunn

02.08.2012

I stedet for palmeolje skal "Nå pizzabunner" produseres med solsikke- og olivenolje.

Nordmenn spiser billig og usunt

27.07.2012

Norge er rangert på tredjeplass av 105 land i The Global Food Index som rangerer kvalitet, tilgjengelighet og sikkerhet ...

Oppdrettsselskap dømt

24.07.2012

Oppdrettsselskapet SalMar er dømt til å betale to millioner kroner i bot etter at 175 000 fisk rømte fra et anlegg på ...

Færre soppgifter i økologisk korn

09.07.2012

Veterinærinstituttet har undersøkt 600 prøver av økologisk og konvensjonelt dyrket korn og fant at økologisk korn hadde ...

ØkoMelk er nyttigere

06.07.2012

Det har svenske Krav slått fast i "den store melkerapporten", en metaanalyse av 13 studier fra ulike land.

Ønsker du mer gift i maten?

29.10.2012

Hvis svaret er nei, bli med på underskriftskampanjen som leveres til helseminister Jonas Gahr Støre torsdag!

Het GMO-debatt i EU

26.10.2012

Genmodifiert Monsanto-mais ga overhyppighet av ondartede kreftsvulster hos rotter. Det viser ny fransk forskning fra ...

Glyfosat ikke godkjent

09.03.2016

EU-eksperter ga ikke sprøytemiddelet glyfosat ny godkjenning i dag. Nasjonale eksperter er så uenige om helsefarene ved ...

Debio-gull til barnehage

21.02.2016

Haugtussa Steinerbarnehage på Holstad er tildelt Debio gullmedalje for servering av over 90 prosent økologisk mat.

Kraftfôrets pris

19.02.2016

Hvis det stemmer at vi er det vi spiser, er vi mest av alt en samling brune pellets – kraftfor.

Fremtidsbonden

17.02.2016

Hva skjer når jordbruk ikke lenger handler om å bruke jorda? Melkekartongenes idylliske bilder av dyr som går fritt i ...

Livet på landet

10.10.2013

… kan ha en beskyttende effekt. Arbeider du på landet er du antagelig bedre beskyttet mot overfølsomhet og allergi enn ...

Leter etter sunne sponsorer

09.01.2013

Arctic Challenge sliter med å få de siste sponsorene på plass foran årets konkurranser. Men Terje Håkonsen er en cool ...

California forbyr gåseleverpostei

29.06.2012

Grunnet handelen med fjær og andre produkter fra gjess og ender som er blitt tvangsfôret for å få leveren deres til å ...

Rørosmat blir større

26.06.2012

Til sammen 77 årsverk med ost, melk, kjøtt, iskrem, krydder, øl, bakst, poteter og fisk under merkevaren Rørosmat, skal ...

Økologisk "småsuppe" til kongeparet

22.06.2012

Barn fra Kul Mat-prosjektet serverte kongeparet ”småsuppe” laget av lokale, økologiske råvarer, da de besøkte Sande i ...

Ny Nordisk Mat i Rio+20

19.06.2012

Et seminar i Rio pekte ut nye veier for en forbedret landsbyøkonomi på verdensbasis, inspirert av manifestet til ...

Coop fortsetter øko-fokus

18.06.2012

Etter at Coop 1. februar i år lanserte kampanjen «Lik pris på økologisk og konvensjonell frukt og grønt», har ...

Økomelk til forsvaret

12.06.2012

Alle militærleire i Nordland, Troms og Finnmark tar i dag inn økologisk bag-in-boks lettmelk. Tine Nord satser nå mot ...

Coop kutter ut kjempereker

11.06.2012

Ren Mat nr 2 rettet fokus mot dårlige miljømessige og sosiale forhold rundt økologisk oppdrett av tropiske kjempereker. ...

I Rindal satses det økologisk

08.06.2012

Trollheimen Hotel satser både økologisk og kortreist.

Økologisk laks minst like god

06.06.2012

Fem av 65 lakseoppdrettsanlegg i Norge er økologiske. Her stilles strengere krav til dyrevelferd og naturlig fiskefôr. ...

Helios på nett

01.06.2012

Helios har nå lansert sin nye nettside. Her finner du informasjon om de nærmere 100 økologiske og biodynamiske ...

Import av økoprodukter fra USA

28.05.2012

Fra 1. juni kan økologiske produkter fra USA markedsføres med Ø-merket i Norge, og produkter godkjent i EU kan omsettes ...

Gode råvarer smaker mest

15.05.2012

Jon-Frede Engdahl, gründer av den heløkologiske restauranten Maemo, er lei av at folk klager over dyr mat. I går ...

Parfyme verre enn pollen

04.05.2012

En fjerdedel av Norges befolkning reagerer på lukt fra vaskemidler og parfymer. Norges Astma- og allergiforbund (NAAF) ...

Få giftige sopper i økologisk korn

27.04.2012

Mens konvensjonelle kornbønder strever med høyt innhold av giftige sopper i kornet, er situasjonen en annen for dem som ...

Rapport fra USA anbefaler økologisk

27.04.2012

Økologisk dyrking er bra for menneskenes helse. Den amerikanske presidentens kreftpanel har konkludert med at kjemiske ...

I love Eco i Rimis butikker

26.04.2012

I Handelsbladet FK i fjor, uttalte markedssjefen i Oikos, Kristina Alnes, at du får mangelsykdommer hvis du skal leve ...

Du kan arve farlige miljøgifter

16.04.2012

Vanlige miljøgifter kan påvirke arvestoffet vårt, og endringene kan gå i arv i minst tre generasjoner. Les mer på ...

Knasker du for mange vitaminer?

13.04.2012

Ny undersøkelse bekrefter det vi har ant; de beste vitaminene får du gjennom kosten, ikke via piller. For mye kan til ...

Samarbeidspartnere

Annonsører