Bravo Kiwi!

22.10.2012

Fra mandag 22. oktober kutter Kiwi prisene tilsvarende momsen på alle økologisk matvarer. Hatten av for Kiwi!

Momskuttkampanjen skal gjøre det enklere for folk å velge økologisk, og oppfordrer samtidig politikerne til å følge etter og gjøre økologisk mat billigere.

– Skal vi klare å nå regjeringens mål om 15 prosent økologisk landbruk og forbruk innen 2020 må vi gjøre noe med prisene. Vi vet fra våre tidligere momskuttkampanjer på frukt- og grønnsaker og Nøkkelhullprodukter at forbruk og pris går hånd i hånd, sier Jan Paul Bjørkøy, administrerende direktør i Kiwi Norge.

Om kampanjen
Økologikampanjen vil være å finne i alle landets 547 Kiwi-butikker. Prisreduksjonen tilsvarende matmomsen gjelder alle varer merket med Debio- symbolet, uansett varekategori. KIWI fører over 120 ulike økologiske produkter.

Om økologiske matvarer
Økologisk produksjon har et større krav til dyrevelferd, legger stor vekt på å bevare jordsmonnet, og det er forbud mot kunstgjødsel og kjemisk syntetiske plantevernmidler. Det er kun et lite antall tilsettingsstoffer som er tillatt i foredlede produkter. Alle økologiske produkter må godkjennes av Debio og har et tydelig Debio-merke.

(NTB)

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører