Få giftige sopper i økologisk korn

27.04.2012

Mens konvensjonelle kornbønder strever med høyt innhold av giftige sopper i kornet, er situasjonen en annen for dem som driver økologisk. Nå lurer forskerne på hva økobøndene gjør som fører til mindre innhold av farlige soppgift i kornet.

På Nordic Baltic Fusarium seminar, arrangert av Bioforsk i fjor, viste Aksel Bernhoft fra Veterinærinstituttet analyseresultater fra en fersk artikkel som slo fast at det var mindre muggsopp og soppgifter (mykotoksiner) i økologisk enn i konvensjonelt korn. Dette stemmer også med resultater fra flere studier fra ulike land, som blir oppsummert i samme artikkel. Mykotoksiner forårsaket av Fusarium (muggsopp) kan føre til alvorlige problemer i fôr- og matkorn. Toksinene kan være helseskadelige for både dyr og mennesker. Du kan lese mer her.

 

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører