Heia Sverige!

22.10.2013

Med mindre kjøtt per porsjon og mindre matsvinn, skal målet om 100% økologisk mat til skoleelevene i Södertälje kommune i Sverige realiseres.

På Nofimas økologiske fagdag forleden fortalte Sara Jervfors, matsjef i Södertälje kommune, en økologiske suksesshistorie. Ved å servere mindre kjøtt og kaste mindre mat, skal målet om 100% økologisk mat til skoleelevene i Södertälje kommune i Sverige realiseres.De har god erfaring med dette fra Danmark der kostnadene til økologisk servering ikke har økt nettopp ved å være bevisst på disse to tingene.
For Norges del pekte Bjørn Huso fra SLF på at her i landet er utfordringene at volumene av økomat er små og leveringene ustabile, kantiner og institusjoner har ofte stramme budsjetter og økomat oppleves som kostbart. Huso peker også på at i storkjøkken og steder hvor mange mennesker er involvert i ulike ledd, er forankring og manglende motivasjon en utfordring.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører