Hva spiser verden?

30.09.2013

Verdens matvaner er tema for en ny utstilling på Nobels Fredssenter. Her inviteres man inn på kjøkkenet til familier over hele verden.

Fotojournalisten Peter Menzel har jobbet med miljø og vitenskap siden 1970-tallet og har reist verden rundt for å dokumentere mangfoldet i verdens matvaner. Hans bilder har vært på trykk i Time Magazine, New York Times Magazine og National Geographic. Nå har bildene blitt en utstilling i samarbeid med Nobels Fredssenter. I denne utstillingen kan du se hva familier over hele verden spiser i løpet av én uke. Mye er likt, og mye er veldig annerledes. Utstillingen har en egen familieløype der barn og voksne kan lete og lukte seg fram. Det er også mulig å få med seg noen gode oppskrifter til utprøving hjemme, for eksempel  Barack Obamas chiligryte.

I tillegg til utstillingen blir det også holdt en rekke kurs på fredssenteret med mat som fokus. Det er bland annet et matkurs for barn 1.oktober og et inspirasjonskurs om bærekraftig mat 17.oktober.

Mer om utstillingen kan du lese på Nobels Fredssenters hjemmesider. Her er det også mulig å se noen av bildene fra utstillingen.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører