Nordmenn spiser billig og usunt

27.07.2012

Norge er rangert på tredjeplass av 105 land i The Global Food Index som rangerer kvalitet, tilgjengelighet og sikkerhet for mat. Det norske lønnsnivået gjør at vi har billig mat også, men samtidig meget usunn mat går det frem av en rapport fra Economist Intelligence Unit (EIU).

Nordmenn benytter en lavere del av inntekten til kjøp av mat enn borgere i de fleste andre land i verden. Vi havner på 14. plass når det handler om næringsrik, sunn mat. Andelen sporstoffer (mineralstoffer som fosfor, kalium osv) som er livsviktige, utgjør en alt for liten del av vårt matinntak, refererer Dagbladet.
Rapporten handler ellers om den ekstreme prisøkningen på mat i mange deler av verden, og som har sendt millioner av mennesker ut i fattigdom og underernæring.
Samtidig er fedme blitt en folkesykdom i store deler av den vestlige verden, bare i USA er tallet på overvektige mennesker anslått til 103 millioner i 2018 om det ikke kommer en radikal endring i kostholdet. Befolkningen der spiser også for mye kjøtt, bare Australia har høyere inntak av rødt kjøtt enn USA.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører