Rema kjøper 82 % av Kolonihagen

21.06.2016

I går ble det kjent at Ole Robert Reitan og REMA 1000 overtar majoriteten av aksjene i Kolonihagen som i to år har jaktet på en ny partner som ta det gode abeidet som er nedlagt for å fremme et økologisk alternativ videre. Gründeren, Jon-Frede Engdal, mener avtalen kan sikre en videre vekst, og hjelpe dem med å bygge merkevarene, uten at det skal gå på bekostning av kvalitet..

PRESSEMELDING FRA KOLONIHAGEN:

De siste 12 årene har vi i Kolonihagen jobbet for å bidra til bedre matkultur, og for å gjøre økologisk mat tilgjengelig for alle. Sammen med fantastiske leverandører og trofaste kunder har vi fått til en hel del. På veien har vi spist mye god, sunn og økologisk mat. Samtidig er det mye som gjenstår før økologisk mat er tilgjengelig for alle.

For oss som lever og ånder for økologisk mat, er utfordringene blant annet at det produseres for lite økologisk mat. Mange bønder ønsker legge om driften til økologisk, men frykter for risikoen - enten for at de ikke får solgt maten, eller at de må selge den som den skulle vært sprøytet.

For Kolonihagen har utfordringene vært at lager, logistikk, distribusjon og innkjøp hele tiden har stjålet vårt fokus – både tid og penger. Vi har forsøkt lenge, men må innrømme: størrelsen teller. Størrelse gjør at man kan bruke penger på kvalitetsprodukter i stedet for kjølebiler og emballasje.

Til sist - vi vil jo gjerne bli bedre. Vi vil lage flere produkter, vi vil lage bedre produkter - og vi vil at alt blir tilgjengelig for alle. For å få lykkes, må man være flere og sterkere.

Derfor har vi de siste 2 årene vært på jakt etter en ny partner. Vi har sett etter noen som har de samme visjonene og drømmene for økologisk mat som Kolonihagen, noen som er villige til å satse på det de tror på - og som har musklene som skal til for å lykkes.

Idag skrev vi under avtalen med vår nye partner. Han heter Ole Robert Reitan. Som dere vet, har han blitt rik på å selge billig mat.

Mange av dere spør sikkert hvordan jeg kan invitere ham som partner til livsverket vårt. Før jeg møtte ham første gang, tenkte jeg det selv. Nå er alt annerledes, og jeg kan ikke si annet enn at jeg tror ham. Jeg tror ham når han sier han vil gjøre økologisk tilgjengelig for alle som handler på Rema 1000. Da spiller det liten rolle hvorfor han er rik.

Avtalen med Rema 1000 gjør at Kolonihagen kan vokse videre. Vi får muligheten til å utvikle nye produkter, samarbeide med flere bønder, øke den økologiske produksjonen. Avtalen med Rema 1000 gjør at vi kan virkeliggjøre vår visjon om å gjøre økologisk mat tilgjengelig for alle.

For deg som kunde betyr avtalen at du vil få bedre produkter, flere produkter, at du lettere vil få tak i produktene – og ikke minst: at du alltid får tak i produktene våre.

kolonihagen.no

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører