Skjønnhetshysteriet for rotfrukten

11.09.2013

En fersk rapport fra Bioforsk viser at potetens utseende betyr mer og mer for norske forbrukere.

Selv om utseende og skallkvalitet ikke har noen direkte effekt på smak og næringsinnhold, er det i de siste årene blitt en utslagsgivende faktor for salg, melder NRK. Dette gir importerte poteter en markedsfordel siden de ofte har jevn størrelse, vakker farge og et glatt utseende.

Forskerene bak rapporten jobber nå med å finne måter å dyrke poteter som kan hjelpe norske bønder med å gjenvinne tapte markedsandeler. I Ren Mat oppfordrer vi heller til å kjøpe økologiske poteter med litt jord og smuss på, helst rett fra jordet. Det er ikke alltid du skal stole for mye på synet når du skal vurdere grøntvekster. Som Borghild Glorvigen, fagkoordinator i Norsk Landbruksrådgiving, sier til NRK ”en vakker potet er ikke nødvendigvis en smakfull potet.”

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører