Tine fjerner palmeolje i pizzabunn

02.08.2012

I stedet for palmeolje skal "Nå pizzabunner" produseres med solsikke- og olivenolje.

– Endringen er et resultat av langvarig innovasjonsarbeid. Vi har brukt mye tid og ressurser på å finne en løsning som er bra for både helse og miljø. Samtidig må løsningen ivareta den kjente smaken og produktegenskapene som norske forbrukere setter pris på og forventer, sier merkevaresjef Tone Blandhoel i Tine til Dagligvarehandelen. Det selges i gjennomsnitt 50 000 ferske Nå pizzabunner i uken.

Palmeolje blir mye brukt i ferdigmat, og øker kolesterolkonsentrasjonen i blodet, og er dermed ugunstig for både barn og voksne.
I tillegg har etterspørsel etter palmeolje ført til at store områder i regnskogen hogges ned og omdannes til palmeoljeplantasjer med uheldige konsekvenser for både mennesker og dyr i områdene. – Det monner godt når de store aktørene erkjenner forhold ved dagens matvareproduskjon som er langt fra heldig, verken for individer, dyreliv og eller for kloden, mener Oikos.

Les mer om palmeolje her.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører