- Nei takk til genmanipulert mat

06.05.2011
- Genmanipulerte planter hører ikke hjemme i matproduksjonen. Vi har gode bærekraftige måter å dyrke mat på uten GMO, uttaler Reidar Andestad, daglig leder i Oikos - Økologisk Norge.
- Jeg oppfordrer alle til å skrive under oppropet mot GM-maisene som har ligget på Erik Solheims (SV) bord i tre år, sier Andestad.

Oppropet handler om to søknader fra Monsanto og Bayer CropScience om å selge to typer genmodifiserte mais i Norge. Disse maisene er forskjellig fra vanlige mais ved at de tåler sprøytemidler, hvor det ene sprøytemiddelet (glufosinatammonium) er så helseskadelig at det er forbudt å bruke det i Norge.


- Det er store økonomiske krefter som står bak GM-plantene, påpeker Reidar Andestad.

Det er flere argumenter mot bruk av GMO. Det vil ikke løse verdens sultproblem. Praksis har også vist at GMO fører til genetisk forurensing av naboåkre og naturen.


Økende skepsis
- Det positive er at vi ser skepsisen mot GMOer øker i flere europeiske land, som for eksempel i Tyskland, sier Andestad.

Det er dessuten bred motstand mot GMO i Norge. En godkjenning av disse to GM-maisene vil være noe helt nytt og bryte en viktig barriere.

 

Skriv under oppropet her:

http://www.opprop.no/opprop.php?id=mais

 

Les mer om genmanipulerte organismer og hvorfor de ikke er ønskelige:

- Kunnskap eller GMO (Ren Mat nr 5-2010)

- Advarer mot genmanipulering (Ren Mat nr 1-2009)

 

Annonsører

Samarbeidspartnere