100 prosent vekst for økokjøttdeig

21.11.2012
-De siste ukene har vi hatt over 100 prosent vekst i salget av økologisk kjøttdeig, forteller kategoridirektør for Spesialiteter hos Nortura, Rolf Gjermund Fjeldheim. Hovedgrunnen til denne sterke veksten er KIWIs store kampanje for økologisk mat.

 

 

 

 

-Vi skal klare å øke produksjonen framover selv om vi ligger etter den raske veksten, forteller Fjeldheim til Oikos, etter at organisasjonen har fått meldinger om mangel på økologisk kjøttdeig i butikk.

 

Økologisk kjøttdeig er det mest solgte økologiske kjøttproduktet

-I 2011 solgte Nortura 32 tonn økologisk kjøttdeig. Nå får vi en gledelig stor vekst på slutten av 2012. Økologisk kjøttdeig er det mest solgte økologiske kjøttproduktet i Norge.  - Det er svært hyggelig med denne eventyrlige veksten, sier markedssjef Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge. - Mange forbrukere finner nå varen i sin butikk og kan lage sine egne økologiske kjøttkaker eller taco-middag, sier Andestad. Han håper at Nortura nå er smidige og tilpasser produksjonen til den økte etterspørselen. For ett år siden var selskapet bekymret fordi en for liten andel av mottatt økologisk kjøtt kom ut til forbrukerne som økologisk vare.

 

Rolf Gjermund Fjeldheim Nortura

Rolf Gjermund Fjeldheim er kategorisjef i Nortura for spesialitet og økologiske produkter. Foto: Nortura

 

Økologisk egg og leverpostei går også godt

Fjeldheim i Nortura forteller at også når det gjelder økologiske egg går det raskt unna for tiden. Selskapet har i høst lansert sitt nye brand for økologiske egg, Prior økologisk. Fra høsten 2013 vil de sentrale produktene fra Norturas serie Norgården komme ut under merkingen Gilde økologisk. Han kan ikke gi noen liste over produkter som kommer, men lover at den økologiske leverposteien og den økologiske fårepølsa som finnes i mange butikker, skal fortsette. Når det gjelder den prisbelønte økologiske leverposteien er etterspørselen så stor at de ofte ikke kan produsere mer på grunn av den begrensa tilgangen de har på økologisk lever fra svin.

 

Ikke økologisk pinnekjøtt

Nortura sender i år ikke ut økologisk pinnekjøtt til butikkene. – Dette er svært beklagelig, sier Reidar Andestad, folk må ha tilgang til økologisk pinnekjøtt. Han viser til at dette tidligere år har vært et av de mest solgte økologiske kjøttproduktene selskapet har hatt. Nå må forbrukere som vil ha økologisk pinnekjøtt selv lete fram til lokaleprodusenter som kan ha dette. Her må Nortura ta lærdom til neste jul, sier han.

 

Les om toppscore for Norgården kjøttdeig hos www.klikk.no

 

Økologisk pinnekjøtt fra Vikja Kjøt kan kjøpes her:

- Stend gardsbutikk i Fana
- Reindyrka i Bergen sentrum 
- Den Grøne Butikken på Voss
- Kostkroken på Frekhaug
- Eige utsal - Vikja Vik i Sogn
- Gardsbutikken Sogn Jord og Hagebruksskule, Aurland
- Fenaknoken, Oslo
Ta eventuelt direkte kontakt med Vikja på tlf. 47 65 74 65

 

 Villsaukongen i Midsund i Møre og Romsdal har også økologisk pinnekjøtt og de har nettbutikk. Se mer her.

 

Sjekk også Bondens marked

 

Send oss andre tips om hvor man kan kjøpe økologisk pinnekjøtt, reidar@oikos.no

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere