152 restauranter med økomat under klimatoppmøtet i København

14.12.2009
Danmark går stadig foran når det gjelder økologisk mat. Hele 152 av hovedstadens beste restauranter og kafeer serverer økologisk mat under klimatoppmøtet. Klimavennlig økologisk mat er vektlagt med følgende kriterier: Økologisk produsert, lokalt produsert og basert på sesongens råvarer.
- Oikos vil arbeide for at det samme skal skje under VM på ski i Oslo i 2011, sier Idun Leinaas, festival-prosjektleder i organisasjonen.

Det anslås at det vil komme opp mot 15 000 personer til København i dagene under klimatoppmøtet, både NGO-ere, pressefolk, næringslivsfolk og politikere.  I tillegg til økologisk satsning hos byens restauranter og kafeer, er 65 % av de 300 tonn med mat som serveres i Bellacenteret under konferansen økologisk.

 

Det økologiske kjøkken er klimavennlig

Økologisk mat går rett inn i en klimavennlig meny. Et av grunnprinsippene i det økologiske kjøkkenet er at man benytter lokalt produserte råvarer og årstidens frukt og grønt. - Jo mer matvarene er foredlet, desto mer CO2-utslipp er det i produksjonen av dem og jo lengre matvarene er transportert, dess mer CO2 er sluppet ut . Derfor handler det om å bruke årstidenes frukt og grønt, mindre kjøtt og lokale råvarer, sier Dorthe Kloppenberg i Økologisk Landsforening. Hun håper den store oppslutningen om økologisk-klimamat fra restaurantene gjør at folk blir inspirert til å lage og spise mer økologisk og klimavennlig mat.

 

Les hele saken hos Økologisk Landsforening her.

Annonsører

Samarbeidspartnere