23 prosent vekst innen økologisk frukt og grønt

30.08.2012
- Vi har en fin vekst innen omsetning av økologisk frukt og grønt, forteller informasjonssjef Hanne Linnert i Bama. Så langt er veksten på 23 % sammenlignet med tall fra 2011, men vi hadde også stor vekst i fjor, sier hun.

 Norsk fruktsesong i gang

-Nå er den norske fruktsesongen i gang, også for økologiske epler og plommer. I Oikos – Økologisk Norge gleder vi oss over salgsøkningen som Bama rapporter, sier markedssjef Reidar Andestad. Stadig flere kunder vil ha økologisk frukt. Men kunder som vil ha norsk økologisk frukt må oppsøke de butikkene som har best økologisk utvalg eller kjøpe varene på gardsutsalg, legger han til.

Oikos samarbeider med foregangsfylket for økologisk frukt i Hordaland og Sogn og Fjordane om demo av økologiske plommer og epler i en rekke Safaributikker i Bergen i helgen og i neste uke. Fruktdyrker Jon Asbjørn Målsnes fra Balestrand stiller selv opp i Coop Extra i Førde på tirsdag.

 Frukttre i Sogn 2 mai10


Fall i epler i 2011 og vekst i 2012

I fjor ble det omsatt 30 tonn norske økologiske epler. På grunn av små avlinger av norsk frukt i 2011 var det en tilbakegang i omsetningen av økologiske epler på 22 %. - Når de økologiske eplene kommer på markedet om et par uker, har vi planer om å omsette 35-40 tonn, forteller Hanne Linnert. Hun ser at behovet er på 100 tonn, så her er det bare for produsentene å sette i gang og produsere mer. Enn så lenge supplerer Bama butikkene med importert frukt.

 Discovery fra økfrukbar.bloggspotVil du vite mer om norske plommesorter, se her.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere