25 prosent økologisk i 2013?

20.11.2012
Svensk offentlig sektor handler økologisk for over en milliard i året viser nye tall. Fortsetter utviklingen vil de nå målet om 25 prosent allerede i 2013!

 

18 prosent økologisk i svenske kommuner

I 2011 nådde andelen økologisk mat i den svenske offentlige sektoren 18 prosent. Det viser nylig offentliggjort statistikk fra Ekomatcentrum, som hvert år publiserer en oversikt over kommunenes økologiske matvareinnkjøp.

Totalt ble det kjøpt inn økologiske matvarer for ca. 1,35 milliarder svenske kroner (1,15 milliarder i norske kroner) i 2011. Om utviklingstakten for innkjøp av økologiske matvarer i offentlig sektor fortsetter framover, så vil målet om en økoandel på 25 prosent bli nådd i løpet av 2013!


- Vi håper at Norge kan følge Sveriges gode eksempel og sette et konkret mål for offentlig forbruk, som både fylker og kommuner kan følge opp, sier Maiken P. Sele, i Oikos. -  Dette har vi etterlyst før, fordi regjeringen har satt et mål om 15 % økologisk landbruk og forbruk i Norge innen 2020. Skal dette målet kunne nås, må offentlig sektor følge opp, fortsetter Sele.

Danskene er aller flinkest
I Danmark er det nasjonale målet 60 % økologisk forbruk i det offentlige, så vi har virkelig noe å strekke oss etter, sier Sele. - Om ikke annet er det inspirerende å se at både svenskene og danskene får det til, de går foran som et godt eksempel for oss, avslutter hun.

Annonsører

Samarbeidspartnere