29 nye eller utvidede økobutikker på 6 måneder i Tyskland

20.07.2011
I første halvår av 2011 er det åpnet eller utvidet 29 økologiske dagligvarebutikker i Tyskland, melder Organic-Market.Info. – Dette viser at det er stor etterspørsel etter sunne, miljøvennlige og dermed økologiske produkter i Tyskland, sier Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge. Det er i Tyskland vi finner det største markedet for økologisk mat i Europa, legger han til, selv om Danmark har større økologisk handel per innbygger. Noe av det spesielle med Tyskland er at det er så mange 100 % økologiske dagligvarebutikker og at dette antalllet nå øker.

Det finnes en rekke oversikter over økologiske spisesteder og butikker i Tyskland.  Bildet er fra et regionalt magasin.


Veganis kan du blant annet får på det nye Veganz-senteret i Berlin.

 

Eget vegansk matsenter i Berlin


I Berlin starter nå også Veganz opp med det første veganske matsenteret. Først kom de med bakeri, kafé og bistro og nå kommer det supermarked i tillegg. De skal ha 6000 varelinjer som alle er veganske og hvor varene hovedsakelig også er økologiske.

 

Stadig flere økologiske matbutikker i Norge

Også i Norge finner vi en rekke økolgogiske dagligvarebutikker som Økologiske Dagligvarer i Stavanger, Reindyrka i Bergen,  Røtter i Oslo og det finnes en rekke gårdsutsalg av økologisk mat. Informasjon om dette finnes i sommerens utgave av Ren Mat med Økoguiden.

 

 

Finn økologiske butikker og gardsutsalg i Norge, i magasinet Ren Mat sin økoguide

 

Vil du vite mer om økobutikk utviklingen i Tyskland kan du bestille rapport fra ORGANIC-market.info

Annonsører

Samarbeidspartnere