33 nye økoprodukter i februar

14.02.2013
Det har dukket opp en rekke nye økologiske produkter dagligvarehandelen i februar. Oikos - Økologisk Norge oppsummerer nyhetene. I tillegg til dette er det kommet flere økoprodukter i helsekostbutikkene.

–  Så langt i år har vi notert 33 nye økologiske produkter i butikkene, sier markedssjef Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge. Sist høst kom det enda flere nye økologiske produkter, over 50 stk, faktisk – Dette viser at det skjer en fin fornyelse og utvidelse av det økologiske vareutvalget, legger han til og gleder seg over utviklingen.

helios knekkebrod oliven rosmarin Finn Crisp-organic-200g

Mest barnemat, mer knekkebrød

Mest nytt er det innen økologisk barnemat, der både Hipp og Ella's Kitchen har lansert flere produkter, ikke minst innen varmretter. Totalt er det en volumvekst på økologisk barnemat på 72 % i løpet av 12 måneder og 32 % i verdi. Coops økologiske varemerke Änglamark har kommet med rismiks, og Kjeldsberg kaffe med to nye kaffeenheter som både er Fairtrade og økologisk.

Mange vil glede seg over at det blir større utvalg av økologisk knekkebrød. Her er det nå kommet to nye varianter fra Helios og på slutten av 2012 kom Finn Crisp Organic som nå er å finne i en rekke butikker. Tine har lovet flere nye økologiske produkter i løpet av året, og i februar kom økologisk lett kulturmelk med bringebærsmak.

Oversikt over nye økoprodukter

Her er oversikten over nye økologiske matvarer så langt:

Jensen

1 nytt produkt

Oatly har kommet med en økologiske drikker fra Jensen. Det er Sjokolade havredrikk. Produktet finnes i kjøledisken i utvalte Meny, Ultra og alle Ica spar. Drikkene er for både voksne og barn og kan drikkes kalde og varmet.  Selges i 1 iters kartong.

Helios (Alma)

4 nye produkter:

Knekkebrød: Helios Knekkebrød tomat og mozzarella, Helios knekkebrød oliven og rosmarin. Begge er fri for egg og nøtter.

Hipp kalkun potet mais 6 mnd

Hipp

5 nye produkter:

Fullkornsgrøt med banan og plommer (8 mnd), Mild fullkornsgrøt (8), 5 –kornsgrøt med frukt (12), Risgrøt (4), Mild Havgregrøt (6)

– Nytt innhold, flere posjoner og bedre forpakning, skriver Arvid Nyquist fra Hipp Norge.

Økologisk barnemat sto for om lag 40 prosent av alt salg av barnemat i 2012, og for all tilvekst i produktgruppen.

Ella's kitchen spagetti bolgnes

Ella's Kitchen

4 nye produkter:

To middagsretter for de litt større babyene (8 mnd), Spagetti Bolognese og Kyllingrett. I tillegg kommer følgende: Ella's Kitchen gulrøtter, erter og pærer. Fra 4mnd har de kommet med: Fruktris med banan og aprikos, Leverandør av Ella's Kitchen er Jensen & Co

Änglamark

Mer Coop Änglamark

3 nye produkter:

Av de tre nye Änglamark-produktene er rismix et helt nytt produkt, mens de to melvariantene tidligere ble markedsført under produsentens eget merke. - Vi har nå ca. 100 Coop Änglamark-produkter i sortimentet vårt. Antallet varierer litt pga. variasjoner i tilbudet av frukt og grønt. Vi har foreløpig ikke tatt inn Tines økologiske lett kulturmelk, forteller Kristin Paus, Pressesjef i Coop Norge.

Under Coop Änglamark, Coops eget merke for økologiske og miljøvennlige produkter, kommer tre nye varer. Det er Coop Änglamark hvetemel, Coop Änglamark grovt sammalt hvetemel og Coop Änglamark rismix med naturris, svart og rød ris av god kvalitet.

Dagligvarehandelen skriver at Coop tidligere har fjernet palmeolje fra hele sitt sortiment av ferske brød, noe veldig mange kunder er opptatt av. Det er også noen som ønsker økologiske brødvarer, men foreløpig er etterspørselen såpass lav at man har valgt å tilby ett økologisk brød som halvstekt.

alpro øko yoghurt naturell Alma

Alma

2 nye økologiske produkter i alpro-serien:

Naturell økologisk soyadrikk (1 liter) og Naturell økologisk yoghurt (500g)

Det er også Alma som står bak Helios-produktene.

økologisk oliven kaldpresset haugen gruppen

Haugen gruppen

1 nytt produkt:

Økologisk extra virgin olivenolje. Ny lekker pakning med praktisk helle-tut. Norges mest kjøpte økologiske olivenolje. Erstatter Gaea økologisk EVOO 500ml glassflaske.

TINE Kulturmjølk Økologisk Lett Mild Bringebær 1000 g

TINE

1 nytt produkt:

Økologisk lett kulturmelk

Merk at Tine har nytt design på emballasjen for sin økologiske lettrømme.

Clipper

2 nye produkter:

Mer økologisk kaffe innen merket som også har godt utvalg i økologisk te.

Kjeldsberg kaffe nytt-sortiment1

Kjeldsberg kaffe

2 nye fairtrade og økokaffe fra Kjeldsberg, den nye kaffeserien tilpasses etterspørselen etter hele bønner, økologisk og fairtradesertifisert kaffe.

– Norge er på verdenstoppen i kaffekonsum. Etter finnene, drikker nordmenn mest kaffe i hele verden. Forbrukerne er blitt mer kresne, og interessen for kvalitetskaffe er økende. Vi har derfor foretatt en ansiktsløftning av vårt sortiment, med fokus på økt kvalitet. Vi gleder oss til å lansere dette i midten av februar, uttaler adm. direktør Odd Strand i Kjeldsberg Kaffebrenneri.

Friele har lenge regjert alene innenfor kategorien «Frokostkaffe», men har i det siste blitt utfordret av Ali Kaffe. Nå blir det enda mer konkurranse. En ny serie frokostkaffe er nemlig en av de store satsningene til Kjeldsberg Kaffe.

– Vi lover at Kjeldsberg Frokostkaffe skal gi deg den beste starten på dagen. Kaffen består av kvalitetsbønner fra flere land, den er kraftig, rund og god på smak. Den er mørkere brent og gir en ordentlig kickstart på dagen, hevder Odd Strand.

Det nye sortimentet er å finne i Rema 1000 og Bunnpris fra midten av februar.

Yogi Tea Chaco Chili

Yogi te

6 nye

Innen varegruppen Yogi te i poser har det kommet 4 nye varianter, det Choco Chili, Sweet lemon Mate Snack tea, Sweet Mint Snack Tea og Green Tea Ginger Lemon.  Ut fra Alma Magasinet informasjon finnes det totalt 38 ulike tesorter i pose-pakker i serien Yogi Tea.

Helios er ute med to nye typer te i poser, det er English Breakfast og Dajeeling te, begge uten allergener.

granovita organic pate spicy mexican

Mer pålegg

4 nye

Alma har også lansert to nye typer pålegg i serien GranoVita Organic.  Det er Pate Herb og Pate Spicy Mexican.  Videre er det to nye vetariske pålegg fra Streich som er Tomesan med soltørka tomater  og Bruschesto med tomat og pesto, den siste er også for vegan. Merk at produktet i Norge ser litt annereldes ut enn på bildet.

Andre interessante endringer: Mer stevia og mer glutenfritt

Lerum kommer med saft og syltetøy med stevia. Drikken heter Zeroh og skal ta opp konkurransen med Fun Light. Trenden med flere gluten frie produkter forsetter.

Noen av dem som ikke leverer økologisk:

Stabburet har lansert 15 nye produkter, ingen av dem er økologiske,

Q meieriene relanser Skyr uten et eneste økologisk produkt.

 Denne saken er sist oppdatert 21.februar. 
 

Les om nye økoprodukter som kom høsten 2012.

Annonsører

Samarbeidspartnere