5 på terningen til ny økorestaurant på Grünerløkka

10.04.2010
VG har besøkt den meget amerikanske og interiørmessige særdeles gjennomførte restauranten The Nighthawk Diner. De falt for både interiøret og maten og trillet 5 på terningen. Stedet ligger i Seilduksgata 15, rett ved Birkelunden på Grünerløkka. Vi vil senere ta en runde og sjekke opp hvor mye av maten som er økologisk, så langt vil vi gratulere med et spennende konsept, økologisk matprofil og god publikumsrespons. Dermed er Grünerløkka med The Nighthawk Diner, Godt Brød og Foodstory, best i landet sammen med Stavanger og Bergen i utvalg av økologiske spisesteder.

Lørdag kl 1300 var det 10 mennesker i kø og vårsolen skinte godt ute, mange lar seg tiltrekke av dette nye spisestedet med spesiell atmosfære og design.  Oikos bilde 

 

VGs vurdering

VG skriver at det oppsiktsvekkende er interiøret, så ettertrykkelig «diner'sk» som vi bare har sett det få steder i USA. Disken, for eksempel, lang og lekker, omgitt av brennevinsflasker i alle kulører, og blanke skap med tilbehør og desserter. Detaljrikdommen er stor, og de fant ingenting som skurret.

Hverken fuglen Nighthawk eller flyet med samme navn er observert på Grûnerløkka, men mange sosiale nattemennesker kan du finne her. Bilde Wikipedia

 

Amerikansk

De fleste rettene serveres, på ekte amerikansk vis, med et bredt utvalg av sauser, poteter, salater og annet tilbehør. For ikke å snakke om hvor mange måter egg kan serveres på. Du skal være både stø og bestemt for å holde orden på det, alt sammen. . Men får du til det, er The Nighthawk Diner et spisested som tilfredsstiller dine behov fra frokost til sen kveld. Neste gang kommer vi om morgenen, bestemte vi, for å prøve pannekakene, skriver VG.

 

Nå kan du også spise frokost her fra kl 07.00, og da pleier det ikke være kø utenfor. Det kan du også gjøre hos Godt Brød litt lenger ned i samme gate. Oikos bilde.

 

Økologisk kjøtt

Entrecôte er bestilt medium stekt. Det er den også, servert med greske, ovnsbakte poteter. Kjøttet er virkelig godt, og etter spisekartet å dømme er alt kjøtt hos Nighthawk økologisk. VGs utsendte har valgt en burger, som kommer med sprøstekt hamburgerbrød av sammalt mel, og med pommes frites som ser herlig sprøstekte ut, men som er for myke.

 

Hele VGs vurdering kan du lese i fredagens papirutgave.

 

Maiken Sele, Oikos

Maiken Pollestad Sele i Oikos - Økologisk Norge,  har besøkt Nighthawk Diner flere ganger og savner mer grønt og bedre merkering av hvilken mat som er økologisk.  Oikos bilde.

 

Maikens vurdering

 Fra Oikos har mange vært utenfor flere ganger, men det har vært for fullt. Maiken Pollestad Sele har derimot kommet seg inn og testet maten flere ganger. Hu er glad for tilbudet men savner en klarere markering på menyen på hvilke matvarer som er økologiske og mer av grønt tilbehør! Oslopuls har også vært på Dineren, de ser ikke ut til å ha fått med seg at det er økologiske råvarer, det er iallfall ikke nevnt. De savner også det grønne tilbehøret og er enige med Maiken i at 2 grilla asparges, eller en minimal skål med kremet spinat på størrelse med et eggeglass, definitivt er i minste laget. Se Oslopuls sin omtale her

Annonsører

Samarbeidspartnere