90 % økologisk på Moldejazz

21.07.2012
Oikos – Økologisk Norge er en naturlig gjest i rosenes by når Miljøfyrtårn-festivalen Moldejazz fyller havna og gatene med musikk og god mat. Kvalitetsmusikk og økologisk mat hører sammen, står det skrevet i festivalavisa. Vi sjekket ut menyen.
Pølse og brødbit

Ved Alexandraparkens scene serverer Anna Schjølberg, Ida Stoltz og Marianne Feght festivalfolket solid, god og økologisk mat. De forteller at kundene generelt er fornøyd med maten, selv om de ikke spør så mye. Moldejazzen viderefører prosjektet ”Grønn mat til blå toner” i regi av pop up restauranten The Basket Project, som har satt menyen. I fjor tilbød jazzkjøkkenet en 60% økologisk meny, i år kan de smykke seg med 90%.

I denne serveringen er det særlig bratwursten med potetsalat eller en brødbit som er populær, grei å ta med i hånda til alle døgnets tider.

– Den smaker kjempegodt, mener Anna.

Jentene kan fortelle at pølsen er spesialbestilt fra slakter Idsøe i Trondheim, men etter jazzkokkenes egen oppskrift.

– Til og med sennepen er hjemmelaget og økologisk, forteller Anna.

Moldejazzen


Terningkast 5

Vi spør publikum om deres dom.

– Den smaker annerledes, det er mer mat i den, også er den litt mer original, mener Helge som akkurat har fått smake på varene.

– Den slår ikke Grøstadgris, men et helt klart terningkast fem, er Torsteins dom.

– Den er helt ok, synes Arne. – Den kunne godt vært krydret litt mer, mener Christoffer. Begge gir den terningkast fire.

– Jeg synes den smaker bedre enn vanlig pølse, den er mer krydret. Et klart terningkast fem, parerer Renate.

Stappet spesielt for Moldejazzen, har The Basket Project tatt pølse med brød til et nytt nivå, men noe forbedringspotensial er det alltid.

 

Økologisk jazzgourmet

Gutta fra The Basket Project sørger daglig for nesten 2000 porsjoner hjemmelaget kvalitetsmat til publikum, artister og personalet. På jazzmenyene finner vi også chili con carne, vegetargryte, kalvegryte, burger og Rein iskrem fra Reins Kloster.

Inne i Alexandraparken står køen foran festivalens jazzgourmet. Tommy Edfeldt serverer dagens lammegryte med flatbrød, confitert laks med bulgur-salat og svinenakke med bakte rotfrukter, i tallerkener av palmeblad og med nedbrytbart bestikk. – Folk kommer tilbake etter at de har spist for å fortelle at det smakte bra, forteller han. – Økologisk er i tiden, det er helt klart.

 

Det grønne Debio-merket lyser opp serveringen i Alexandraparken, på Plassen og på Romsdalsmuseet. Helt i starten av gågata, ved hotellet, flokker festivalfolket seg om Oikos-standen for smaksprøver på lokalprodusert ost fra Derinngården og knekkebrød av spelt fra Helios, og en ØkoQuiz. Mer enn noen gang før er kvalitetsmusikk og økologisk kvalitetsmat lik sant.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere