Årets restaurant: Maaemo

10.01.2012
Den økologiske restauranten Maaemo i Oslo er kåret til årets restaurant av restaurantanmeldelser.com.. De har gjennomsnittlig fått anmelderscore på 5,25 av 6 oppnåelige poeng .
-Vi gratulerer Maaemo med kåringen og er storlig imponert over menyinnholdet og den gode matjobben de gjør, sier daglig leder Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge.

Årets restaurant: Maaemo

 

Kåret til bedre enn Michelin restaurantene


Oslo står igjen med kun tre restauranter i Michelin-guiden etter at Le Canard la inn årene i sommer og kjøkkensjef Jonathan Howell tok over Onda Sea delen av Terje Ness sin store restaurantsatsning. Det er nå kun Restaurant Oscarsgate, Feinschmecker og Statholdergaarden som kan smykke seg med den gjeve utmerkelsen. Det er likevel ingen av disse som kan kalle seg Oslos beste restaurant for øyeblikket. Den æren går isteden til det som også er en nykommer på Oslos restaurantscene, Maaemo åpnet dørene på slutten av 2010, skriver restaurantameldelser.com.


Kompromissløse på gode råvarer

Med sin kompromissløse fokus på lokale økologiske råvarer tilberedet på innovative måter har den danske kjøkkensjef Esben Holmboe Bang tatt Oslos restaurantscene med storm. Maaemo har fått terningkast seks i Dagbladet og Dagsavisen og maten har fått den erfarne restaurantbloggeren Nordic Nibbler til å gå av skaftet. Han plasserer Maaemo i samme kategori som Noma i København. Han uttaler videre at Maaemo fremstår som en fantastisk ambassadør for norsk cuisine samt kvaliteten på norske råvarer og at vi her har å gjøre med en restaurant av første klasse.

 

Planlegg 4 timer til hygge

Og det kan virke som om resten av verden er i ferd med å merke seg Maaemo, i november ble Holmboe Bang intervjuet av Restaurant Magazine som står bak kåringen av verdens 50 beste restauranter. Her bør Michelin-inspektørene kjenne sin besøkelsestid i 2012. For de som har lyst å booke bord på Maaemo så serveres det kun en niretters sesongmeny for 1250,- med tilhørende drikkemeny 1050,- (eventuelt alkoholfri drikkemeny til 470,-). Sett av 3,5 til 4 timer for å nyte måltidet, skriver restaurantanmeldelser.com på sin side.

 


Teksten er i fra restaurantanmeldelser.com

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere