Agurker fra Spania importert til Norge

30.05.2011
Mattilsynet har i dag mottatt informasjon om at et lite parti på 240 agurker er importer til Norge fra en av de mistenkte produsentene i Spania. Alle agurkene er distribuert i forbindelse med Økomat Innherred BA og Økomat Helt Nord sine abonnementsordninger for økologiske frukt og grønnsaker i Trøndelag og Nordland. Mattilsynet har bedt importør informere alle sine kunder.

Ikke i butikk


Mattilsynet er ikke kjent med at agurker fra de mistenkte produsentene skal være tilgjengelig i butikker. Man vet ikke sikkert om agurker fra Spania er eneste kilde til utbruddet. Tyske helsemyndigheter jobber fortsatt med utbruddsoppklaringen. De fleste som har blitt syke i andre land enn Tyskland, er enten personer som har vært i Tyskland eller tyskere som har blitt syke i utlandet.

 

 

Regner med at det er spist

- Vi vet ikke sikkert om disse er infisert med E. coli, men det er mistanke om at disse agurkene kan være smittebærere for bakterien. Det er det samme partiet som man mistenker inneholder E. coli-bakterien, sier Magnar Grudt, seksjonssjef for Mattilsynet i Levanger, til adressa.no.
Det aktuelle partiet kom til Levanger natt til 17. mai, og ble sendt ut fra og med den 18. mai til og med den 26. mai. - Vi regner med at alle agurkene er oppspist, sier Grudt.
Dersom man fortsatt har agurk må de kastes umiddelbart, eller leveres til nærmeste distriktskontor til Mattilsynet for videre prøvetaking.

 

240 husstander

Det er én agurk i hver fruktkurv, og dermed er det 240 husholdninger som kan ha fått E. coli-infisert agurk. Tyske myndigheter har tidligere opplyst om at agurker fra to provinser i Spania er identifisert som en av smittekildene til EHEC-utbruddet, skriver Aftenposten.

 

Famile på 6 spiste de aktuelle agurkene

Overlege Berit Nordstrand forteller til NRK at hun ble overrasket over å ha spist den mulig farlige agurken, samtidig advarer hun mot panikk og ber folk vaske grønnsakene godt.  Les saken hos NRK her.

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere