AKTIV ØKO: kampanjemål nådd!

18.06.2010
Kampanjen AKTIV ØKO har som mål å få kåret den beste økobutikken i 20 kommuner eller bydeler. Dette målet vil bli nådd; kåringer er overstått, underveis eller planlagt i 21 kommuner!

- Vi er veldig fornøyd med at så mange kommuner får sin beste økobutikk kåret, sier Kristina Alnes, markedssjef i Oikos – Økologisk Norge. Kåringen har engasjert mange, det er tydelig at det er nyttig for forbrukere å få vite hvilken butikk i sitt nærområde som er best på økologi.

Oikos - Økologisk Norge tester butikker i 21 kommuner for å finne den beste økobutikken! Kåringene blir gjort på grunnlag av utvalget av vanlige økologiske varer og om de økologiske varene er merket. Kåringen blir gjennomført i samarbeid med Økoløft-kommuner, Oikos' lokallag og en rekke andre organisasjoner og frivillige.

 

- Hensikten med denne kåringen er å vise økoforbrukere hvilken butikk i sitt nærområde de bør velge, sier Kristina Alnes i Oikos - Økologisk Norge. Vi oppfordrer alle beviste forbrukere til å følge med på kåringene og legge neste handletur til den beste økobutikken i sin kommune.

 

Kåringen gjennomført i Stavanger og Oslo

Hittil er kåringer gjennomført i Stavanger og Oslo. I Stavanger ble kåringen gjennomført på konferansen "Økomat på alles fat" 3. juni. Økologiske Dagligvarer ble kåret til den aller beste økobutikken i byen, mens Meny Stadionparken stakk av med tittelen "den beste blant de store". I Stavanger ble kåringen gjennomført i samarbeid med Økoløftprosjektet i Stavanger kommune.

 

Butikksjef på Meny Stadionparken, Bent Hansen, og Gunhild Flatebø eier av Økologiske Dagligvarer. Foto: Annabell Pfluger

 

På Oslo Miljøfestival 5. juni ble de beste økobutikkene i seks av Oslos bydeler kåret. De beste butikkene er: Meny Ringnes Park på Grünerløkka, Røtter på St. Hanshaugen, ICA Supermarked Storo i Sagene bydel, Centra Colosseum på Frogner, Meny Grønland Torg i Gamle Oslo og Meny Oslo City i Oslo sentrum.

 

Vinnerne i Oslo. Foto: Oikos - Økologisk Norge

 

Les mer om kåringen i Stavanger her.

Les mer om kåringen i Oslo her.

 

Kåringer planlagt over hele landet

Kåringer er planlagt over hele landet og vil foregå hele sommeren. Om det er aktuelle, lokale arrangement blir kåringen lagt til disse, slik at vinnerbutikken blir annonsert foran mange interesserte, lokale forbrukere.

Her er en oversikt over allerede planlagte kåringer:

Porsanger: GLAD LAKSelv festivalen 10. juli.

Svelvik:  Svelvikdagene, . 7.august.

Rissa: Rissamartnan 21. august.

Ålesund: Norges Matfestival, på seminaret om økologisk mat, 26. august.  

Sande: Sande Økofestival 28.- 29. august. 

I tillegg blir det kåringer i disse kommunene: Jevnaker, Sykkylven, Tolga, Nedre Eiker, Gran, Røyken,  Evje og Hornnes, Molde og Nærøy.

 Enda er det flere kommuner hvor vi jobber for å få koordinert frivillige. Særlig er vi på jakt etter frivillige i Hurum og Lier. Om du bor i området og har lyst til å bidra ta kontakt med Kristina Alnes på kristina@oikos.no

 

Positiv forbrukermakt 

Kåringen er en del av Oikos - Økologisk Norges forbrukerkampanje AKTIV ØKO. Kampanjen har som mål å bruke positiv forbrukermakt for å øke synligheten og salget av økologiske varer og gjøre forbrukere bevisste på fordelene ved økologisk mat.

 

- Vi tror på positiv forbrukermakt, og håper dette fører til at de butikkene som er flinke på økologi opplever økt salg og at det økologiske vareutvalget blir bedre i mange butikker, sier Kristina Alnes.   

Annonsører

Samarbeidspartnere