All Løfbergs Lila kaffe skal bli økologisk og fairtrade

08.12.2011
I løpet av fem år skal all kaffe fra Løfberg Lila bli økologisk og fairtrade, forteller selskapet til den svenske avisen NVT. – det betyr at vi tar ytterligere steg for å støtte kaffedyrkerne. -Dette tror vi kundene kommer til å sette pris på og det vil igjen gi større lønnsomhet for selskapet, sier kommunikasjonsdirektør Kathrine Løfberg.
– Her bygger Løfberg Lila sin troverdighet i markedet, særlig til kjøpesterke og bevisste forbrukere, sier markedssjef Kristina Alnes i Oikos – Økologisk Norge. Det finnes i dag økologisk kaffe i de fleste butikker i Norge og hun hilser velkommen at Løfberg kan bidra til et større utvalg av dette framover.

Løfberg Lila økologisk og fairtrade kaffe er alt i dag bestselgeren til selskapet.  Nå vil de i løpet av fem år gjøre hele kaffeproduksjonen økologisk og fairtrad. 


Bidrar for miljøet og for arbeidernes livssituasjon


Når vi velger å sertifisere både økologisk og fairtrade betyr det at vi vil forbedre arbeids- og miljøfordelen for dyrkere i utviklingsland. Samtidig er dette et vinn-vinn situasjon både for de og for oss, legger selskapet til.
Løfberg var førts ute med å slutte å bruke aluminium i kaffeinnpakkingen.

 

25 000 tonn kaffe

De siste 20 årene har selskapet halvert energiforbruket samtidig som produksjonen nær er fordoblet til 25 000 tonn. De har kapasitet til å øke til 32 000 tonn.

 

Selskapet omsetter 1,5 milliarder svenske kroner og antall ansatte er 290 personer, og av det jobber 100 i kaffevirksomheten i Karlstad.

 

Økologisk kaffe i Norge i dag

Kristina Alnes gjør oppmerksom på at bare en av Løfberg Lila kaffeposer i Norge er økologisk så langt.Så det er Ø-merket eller KRAV-merket kaffe du normalt bør jakte på i Norge for å finne de økologiske.  Hun gir oss oversikten under fra Oikos handleguide:

Coop Mega, Obs!, Prix, Marked og Extra
• Se etter blant annet Coop Änglamark, Friele Økologisk og Löfbergs Lila

Meny, Ultra, Centra, Kiwi etc:
• Se etter blant annet Green World, Löfbergs Lila eller Joh. Johnsens økologiske i serien Coffees of the World

ICA
• Se etter Friele Økologisk, Löfbergs Lila og ICAs nye egne merke "I love eco"

Rema 1000
• Se etter Friele Økologisk, ev. Löfbergs Lila

Helios/Røtter, Naturli'vis, Sunkost etc:
• Se etter kaffe fra Den gyldne bønne, De fire Årstider etc

 

Har du korrigeringer til oversikten sender du e-post til kristina@oikos.no

 

Saken bygger på oppslag hos nvt.se. Her kan du lese hele saken

 

Annonsører

Samarbeidspartnere