Amerikansk forskning med stor rapport om effekter av økologisk drift

16.10.2011
En omfattende amerikansk 30 års studie konkluderer med at økologiske dyrkingsmetoder slipper ut betydelig mindre klimagasser, gir større avlinger, bruker mindre energi og bygger snarere enn å utarme jorda, skriver Framtiden i våre hender. – Dette er en meget omfattende undersøkelse av Rodale Institute som dokumenter en rekke fordeler med økologisk produksjon, sier daglig leder Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge.

Michelle Obama har vært med å løfte forståelsen for økologisk mat i USA.  Nå kommer en stor amerikansk forskningsrapport fra Rodale Institute som dokumenter at vi ikke trenger genmodifisert mat og mat som er basert på bruk av sprøytemiddel. Foto: White House.


Trenger vi genmodifisert mat og sprøytet mat?


Undersøkelsen ble startet i 1981, og er utført av det anerkjente Rodale Institute i Pennsylvania. Den viser at økologisk produksjon er betydelig mer bærekraftig enn den konvensjonelle, og at det er feil å hevde at økologisk mat ikke kan mette verden. Påstander om at verden trenger både genmodifisert og sprøytet mat blir avvist, skriver Framtiden i våre hender på sin nettside.

 

Her er hovedkonklusjonene:

• Konvensjonelle systemer produserer 40% mer klimagasser enn økologiske.
• Økologisk landbruk bruker 45% mindre energi.
• Økologisk landbruk bygger snarere enn utarmer jorda, noe som gjør det til et mer bærekraftig system.
• Produksjoneffektiviteten er 28% høyere ved økologisk drift.
• Økologisk produksjon utkonkurrerer konvensjonell i år med tørke.

 

Dette er et utdrag. Les hele saken hos Framtiden i våre hender på sitt nettsted framtiden.no

Her kommer du til en engelskspråklig oppsummering av rapporten

Her finner du hele rapporten fra Rodale Institute

 

Annonsører

Samarbeidspartnere