Anita Skorgan vil ha mer økologisk mat

17.12.2011
-Mer økologiske matvarer! Jeg vil ha ren mat uten kunstgjødsel, gift og holdbarhetsstoffer, svarer Anita Skorgan på Handelbladet FKs spørsmål om hva slags produkter hun savner i norske dagligvarebutikker.

Anita Skorgan er på hugget mot usunn mat og for et større utvalg av sunne og økologiske matvarer i butikkene.  Foto: TV2

-Jeg greier ikke å stole på myndighetenes råd når de godkjenner et kunstig søtningsmiddel som aspartam under begrunnelsen at det visselig er kreftframkallende, men greit bare man ikke inntar for mye. Det finnes et utmerket naturlig søtningsmiddel som heter agavesirup. Det vil jeg ha! Men det finnes bare i enkelte velassorterte naturkostbutikker, forteller Anita Skorgan.

 

Hun er frustrert over at det er vanskelig å få tak i sunn mat på bensinstasjoner. - det er bare sukker og hvitt mel der, sier Anita Skorgan til Handelsbladet FK. Jeg elsker å gå i spesialbutikker og myse på gode ting. Hun mener dagligvarebutikkene bør kjenne ansvar for folkehelsa, løfte fram den gode maten, og putte sukkeret i en mørk krok. - Hjelp oss i kampen mot diabetes og overvekt, sier hun til dagligvarebransjen gjennom Handelsbladet.

Annonsører

Samarbeidspartnere