Apotekene starter salg av økologisk barnemat

16.11.2011
Fra og med denne uken er HiPP økologisk barnemat tilgjengelig i norske apotek, som første og eneste barnematprodusent. Boots Apotek er først ut, melder NTB.
– Dette er et gledelig tilbud til barnefamilier, sier markedssjef Kristina Alnes i Oikos - Økologisk Norge, stadig flere foreldre velger økologisk barnemat for å gi barna kvalitetsmat.

Gjør det lettere for småbarnsforeldre


- Småbarnsforeldre er en veldig viktig kundegruppe for oss og vi ønsker å tilby dem et bredt sortiment med trygge og gode produkter. Når kunder kommer for å handle sårsalve, nesedråper og kanskje også skal hente ut en resept, kan det være veldig praktisk å få med seg barnets middagsmåltid samtidig. Vi legger vekt på høy kvalitet og våre barnematprodukter er også godt egnet for barn med ulike matallergier, sier administrerende direktør i Boots Norge, Elisabeth Hunter.

 

150 Boots apotek

I første omgang vil HiPP ha åtte ulike produkter tilgjengelig på 110 av 149 Boots apotek i Norge. På sikt ønsker HiPP å være tilgjengelig også i flere apotek-kjeder.
- Dette er noe vi har jobbet for en stund. I flere andre land ser det annerledes ut, der er HiPP like store på apotek som i butikk. Vi er veldig glade for at vi endelig kan selge vår økologiske barnemat på apotek i Norge også, og vi tror dette vil bli sett på som positivt for småbarnsforeldre at vi kommer med et unikt sortiment, sier Stine Nygård Sjølie, produktansvarlig i Arvid Nordquist.

 

Sortiment tilpasset apotek

HiPP tilbyr et eget sortiment for apotek som inneholder produkter med få råvarer. Eksempler er grønnsaks-, frukt-, kjøtt- og kyllingpureer. Størrelsen på middagsglassene er 80 gram.
- Når maten inneholder færre ingredienser er det lettere for foreldre å tilsette egen mat som resten av familien spiser. I tillegg er det enklere å introdusere fast føde for barn når man bruker renere smaker. På den måten er det også lettere å oppdage intoleranser og allergier, sier Nygård Sjølie.

 

 

Småbarnforeldre vil ha økologisk

En landsomfattende undersøkelse gjennomført av TNS Gallup blant norske småbarnsforeldre viser at halvparten av småbarnsforeldrene med barn i alderen 0-4 år vil ha økologisk barnemat.
På spørsmål i undersøkelsen om hvor opptatt foreldrene er av at maten er økologisk, svarer halvparten av de spurte at de er opptatt av at barnematen er økologisk.
- Undersøkelsen bekrefter at økologisk mat ikke lenger kun er for de spesielt miljø- og helsebevisste, men at det foregår en klar adferdsendring generelt blant nordmenn. Økologisk mat handler like mye om smak, rene produkter og strenge kvalitetsrutiner, sier Stine Marie Nygård, produktsjef for Hipp.
På spørsmål om hva som er det viktigste kriteriet ved valg av barnemat, oppgir hele 60 prosent av foreldrene at prisen er viktigst. 25 prosent oppgir at viktigste kriteriet er at maten er økologisk.

 

63 prosent økning i salg

Høstens bleie- og barnematkrig i dagligvarebransjen har nok også bidratt til økende interesse for økologisk barnemat. Salgstall fra august og september i fjor sammenliknet med samme periode i år viser en økning i omsetning på hele 63 prosent.
- Alle våre produkter er økologiske og vi ser helt klart at der pris ikke har noen betydning, velger småbarnsforeldre helst økologisk barnemat, forteller Nygård.
Ifølge undersøkelsen er de som kjøper økologisk barnemat også villige til å betale mer for maten. Rundt halvparten av de spurte svarer at de er villige til å betale fem kroner mer per produkt. Og fedrene er villige til å betale litt mer enn mødrene.
Tall fra januar i år fra Økobarometeret, som er en årlig adferds- og holdningsundersøkelse om økologisk mat, viste samme tendens. Kundene som handler økologisk mat er villige til å betale mer for maten.

 

Økologisk filosofi

Økologisk tankegang og høy kvalitet er selve basisen for HiPP. Mer enn 6000 bønder dyrker frukt og grønnsaker for barnematprodusenten. Før en bonde kan levere grønnsaker til HiPP må jorden han dyrker i testes i 3 år. Hvert eneste glass testes 260 ganger før det blir satt i butikkhyllene. For HiPP er den helhetlige tilnærmingen viktig. Det betyr at ikke bare produktene, men også produksjonen er helt avgjørende i HiPPs økologiske filosofi.

 

Relaterte lenker http://www.hipp.no

 

Denne saken er basert på stoff fra NTB

 

Annonsører

Samarbeidspartnere