Arla med ost av råmelk

28.02.2011
Etter flere års utviklingsarbeid og eksperimentering går Arla nå i gang med å produsere dansk ost fra melk som ikke er pasteurisert. Det danske mattilsynet har gitt grønt lys, skriver Handelsbladet. – Dette er meget interessant, sier fagsjef Jon Magne Holten i Oikos – Økologisk Norge. Innen det økologiske miljøet og helsekostmiljøet er det mange som er tilhenger av produkter basert på ikke-homogenisert og ikke-pasteurisert melk. I Frankrike er det en rekke gode oster av ikke-pasteurisert melk, sier han.

Bildet viser Den Blindes kus Jaktost, den smaker godt, men har ikke noe med Arlas nye råmelksost å gjøre. Foto: Den Blinde ku.

 

Siden 2006 har Arlas ostemestere jobbet med å utvikle ost av ikke-pasteurisert melk. Men først nå, når mattryggheten er helt på plass, går meierigiganten i gang med produksjon av såkalt råmelksost. Den skal til restauranter og deler av detaljhandelen fra begynnelsen av neste år.  - Etter fem års spennende utviklingsarbeid er vi enormt begeistret over å kunne framstille slik ost av høy kvalitet her i Danmark sier sjefen for Arlas premiumost, John Gynther. Han forteller at Arla er inspirert og oppfordret av en rekke av de dyktigste danske kokkene til å lage spennende nordisk mat av lokale råvarer, skriver Handelsbladet.

Annonsører

Samarbeidspartnere