Avviser økokritikk som tull

24.02.2009
Jakob Bjerkem, nestleder i Oikos og økologisk melkebonde i Steinkjer, avviser kritikken mot økolandbruket i Aftenposten på mandag som klinke tull.
– Å kjøre unntakene opp som hovedregel og gyldig for alt økologisk landbruk, blir jo helt feil, uttaler Bjerkem til Trønder-Avisa.


(Foto: Trønder-Avisa)

I følge Jakob Bjerkem er artikkelen fra Mandag Morgen, gjengitt i Aftenposten, delvis basert på unntak innen økologisk landbruk.


- I artikkelen kjøres unntakene opp som hovedregel og gyldig for alt økologisk landbruk. Det blir jo helt feil, sier Bjerkem.


Han tar spesielt tak i poenget artikkelen gjør av at økologisk landbruk har større avrenning av næringsmidler og dermed er mer forurensende enn konvensjonelt landbruk.


- Denne påstanden har jeg aldri hørt før. Det forskere og fagfolk derimot sier, er at avrenninga fra økologisk drevet jord er mindre - med ett unntak. Unntaket er hvis du driver grønngjødsling, det vil si lar gresset ligge igjen og råtne. Men dette gir ingen meravlingseffekt og er derfor ingen ønsket måte å gjødsle på. Metoden er kun nødløsning, sier Bjerkem.


Les hele artikkelen
Avviser økokritikk som tull - Trønder-Avisa 24.02.2009
http://www.t-a.no/naeringsliv/article64209.ece

 

Annonsører

Samarbeidspartnere