Axfood dobler på økologisk kjøtt og bruker KRAV-merket

04.06.2009
Svenske Axfood dobler nå vareutvalget innen økologisk storfe- og svinekjøtt. Men i stedet for øko-merkingen til EU, satser Axfood på KRAV-emblemet.

 

Hvor selges varene? 

Produktene kommer til å bli solgt under Axfoods egen etikett i Axfoods kjeder Hemköp, Willys, Willys hemma, PrisXtra og Tempo.

 

Dyrevelferd er høyt vektlagt blant forbrukere

-Det er interessant at så mange svenske forbrukere prioriterer dyrevelferd så høyt.  Oikos sitt siste landsmøte gikk inn for en skjerping av kravene til dyrevelferd i økologisk drift, det kan komme om noen år om Ø-merket/Debiomerket i fremtiden blir brukt til å sette en noe høyere standard enn det som EU gjør, sier Reidar Andestad, daglig leder i Oikos.  Oikos arbeider for det.

 

 

Annenhver forbruker vektlegger dyrevelferd 

Nesten annenhver av forbrukerne som kjøper økologisk i Sverige gjør det på grunn av høye krav til dyrevelferd.  Les undersøkelsen om dette

 

Forskjellen mellom EU-merking og Krav-merking av mat

- Den viktigste forskjellen mellom de to merkene er dyrevelferden, sier miljøsjef i Axfood, Åsa Domeij. For forbrukere som er opptatt av dyrevelferd, er derfor KRAV-merket det beste alternativet, mener hun. Og i forhold til en forbrukerundersøkelse Axfood har gjort sammen med Synovate velger mange forbrukere økologisk nettopp på grunn av dyrevelferden.

Annonsører

Samarbeidspartnere