Bærekraftig mat er trendy i London

23.08.2009
Skal du til London i høst? En fin opplevelse er restaurant Moro i gammelnye Clerkenwell. Den er et symbol på Londons forvandling til kulinarisk hovedstad, skriver DinMat. Det spansk-marokkanske spisestedet opererer fortsatt med ventelister. Stjerne- restauranten fra 1997 leverer og har service av beste kvalitet.

 

Men på kontoret har restauratør Mark Sainsbury laget nye rutiner og innført nye standarder. Og Moro er igjen blitt et symbol - denne gang på bevegelsen mot en miljøbevisst restaurantnæring.

 

 

 

Marked for alle

Mye økologisk mat kan en finne på Borough Market

Her er link for kart og mer informasjon

Krever miljøhandling

 

- Vi kunne ikke lukke øynene for samfunnsutviklingen, sier Sainsbury til Wall Street Journal.

 

- Den krever ikke bare oppmerksomhet, men handling. Det kan den enkelte restaurant gjøre noe med.

 

- Matbyen San Francisco har lenge bydd på økologisk orienterte spisesteder. Men vi vil ta bevisstgjøringen lenger; redusere CO-utslipp, forsikre oss om dyrevelferd og miljøvennlig dyrking på råvarene vi kjøper. Og satse på energi- sparende tiltak i lokalene, sier Mark Sainsbury til avisen.

 

 

 

Trendy

 

Bærekraft og miljøhensyn er blitt trendy hos bransjefolk, bekrefter redaktør Guy Dimond, ansvarlig for mat- og vinstoff i Time Out London.

 

Les hele saken hos dinmat  

 

Observer om Moro restauranten

Annonsører

Samarbeidspartnere