Bedre utvalg av økologisk kosmetikk

07.10.2009
Det er i det siste kommet mange nye økologiske kosmetikkprodukter på det norske markedet. Det er viktig å være bevisst på hva vi smører på huden også, ikke bare på hva vi spiser. Det er en gledelig utvikling, særlig at det kommer flere herreprodukter, sier rådgiver i Oikos Maiken Pollestad Sele.

Nye økologiske kosmetikkprodukter

 

Både nettbutikkene Green Spirit og Helse & Kost samt apotekkjeden Apotek1, har nylig lansert flere økologiske kosmetikkprodukter i sine sortimenter. Dette er fra merker som Aubrey Organics, Sapien Men (på bildet over), Amazonia Preciosa, Naturigin og O.N.E. Produktene er sertifiserte i utlandet, av merkeordningene Ecocert, BDIH, og USDA. For de som ikke kjenner til de ulike sertifiseringsordningene og kanskje synes det er forvirrende med så mange forskjellige, har vi laget en oversikt. Merkene som er vanligst for kosmetikk finner du nederst på denne siden

 

For menn!

Det er spesielt gledelig at det er kommet en ny serie for menn, det har vært mangelvare lenge, sier rådgiver i Oikos, Maiken P. Sele. Mennene må også kunne ta vare på seg selv på en helse- og miljøvennlig måte, nå får de bedre mulighet til det med for eksempel Sapien Men fra Green Sprit.

 

Helse- og miljøvennlig kosmetikk er veldig viktig

Mange tenker ikke så nøye over hva de smører på hud og hårbunn, men huden er vårt største pusteorgan og absorberer mye, forklarer rådgiver i Oikos, Maiken P. Sele. Hvis vi bruker P-plaster som et eksempel, så blir det kanskje lettere å forstå. Ved å sette et lite plaster på huden kan man hindre graviditet. Så stor innvirkning kan et lite plaster ha, da er det ikke så vanskelig å forstå at det er viktig med sunne hudkremer, såpe og klær også, avslutter Sele.

 

Se vår liste over økologisk kosmetikk her

Se nyhetssak om nye økologiske hårpleieserier her

 

 

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere