Besøk en Åpen økologisk (andels)gård i sommer!

11.07.2016
Vil du lære om og oppleve en økologisk eller biologisk-dynamisk gård for en dag? Finn en gård og et arrangement i nærheten av der du bor!

Finn ut hvilke Åpen økologisk gård du kan besøke ved å klikke på kartet under.

Programmet for hvert arrangement oppdateres fortløpende.

Kart ÅØG 2016

I sommer og fram til 3. oktober inviterer gårdbrukere på mer enn 30 gårder i hele landet deg som er nysgjerrig på økologisk og biodynamisk mat og landbruk inn på gården for en dag. På Åpen økologisk gård blir det anledning til å møte bøndene bak den økologiske maten vi spiser og oppleve et mangfold av økologiske og biodynamiske gårdsmiljø. Det blir omvisninger, fortellinger fra bøndene, økosti for barn og voksne, konserter og andre kulturelle innslag. De fleste byr på leker for barn, smakfull mat og salg av ferske råvarer.

Med fjøsdressen på

Neste arrangør ut er Solli gård i Vestfold, som arrangerer Åpen økologisk gård hver onsdag i juli. De hadde sitt første arrangement allerede onsdag 6. juli der flere av de besøkende tok på seg fjøsdress for å komme i den riktige stemningen. På plakaten sto både melking av kyr, sanking av egg, økosti og gårdskafé med deilig hjemmebakst.

Klar for fjøsbesøk på Solli gårdÅØG på Solli gård (banner)

- Det er ikke så mange som kjenner en bonde de kan besøke, sier Silje Hjorteseth som sammen med sin mann Dan Hjorteseth er vertskap på gården. Gården har blitt drevet biodynamisk i ca. 30 år. Paret arrangerer Åpen økologisk gård nettopp for at folk skal kunne få besøke en gård med dyr og matproduksjon. - Vi hadde mange fornøyde barn og voksne på besøk på onsdag, og forventer det samme på de neste arrangementene, legger Silje til.

Les om arrangementene på Solli gård her og ta turen du også!

Bli kjent med andelsbøndene

De øvrige arrangementene følger på rekke og rad fra 13. august og utover sensommeren og høsten. Ekstra spennende i år er at flere andelslandbruk åpner dørene for publikum. Andelslandbruk, der bønder og forbrukere deler på ansvaret for og gleden over avlingene på gården, har blitt svært populært. Det finnes nå over 60 andelslandbruk i hele landet. Flere av disse arrangerer Åpen økologisk gård for at flere skal få lære om andelslandbruk.

- Det er stas å åpne gården for folk, sier Karianne Nes ved Nes andelsgård utenfor Fredrikstad. - Vi får vist fram de flotte økologiske grønnsakene, mangfoldet på jordene og felleskapet i andelslandbruket. Vi gleder oss!, sier hun engasjert. Andelsgården åpner dørene for publikum den 28. august. Les mer om arrangementet her.

Vi håper mange av dere der ute også lar dere engasjere, finner en Åpen økologisk (andels)gård og får en flott gårdsopplevelse i løpet av sommeren!

Foto: Solli gard


Om Åpen økologisk gård

  • Åpen økologisk gård er et prosjekt ledet av Oikos – Økologisk Norge i samarbeid med Biologisk-dynamisk Forening. Prosjektet støttes av Landbruksdirektoratet.
  • På Åpen økologisk gård inviteres publikum til å bruke en dag og hele sanseapparatet i et ekte økologisk eller biodynamisk gårdsmiljø. Arrangementene bidrar til å skape nærhet til matproduksjon og er en møteplass for bønder og mennesker som ikke har direkte tilknytning til landbruket.

Spørsmål eller andre henvendelser kan rettes til:

Elin Rømo Grande

Prosjektleder Åpen økologisk gård

elin@oikos.no

(+47) 24 12 41 08 / (+47) 957 999 48

Kaarina Borud

Prosjektmedarbeider Åpen økologisk gård

kaarina.borud@biodynamisk.no

(+47) 975 64 746

Annonsører

Samarbeidspartnere