Bevis mot myte nr. 1: Økologisk er ikke alltid dyrere

15.04.2010
På ICA supermarked fikk vi en gledelig overraskelse, Norgårdens økologiske fårepølse koster 268 kr pr. kilo mens Gildes konvensjonelle fårepølse koster 318 kr pr. kg - det er 50 kr i forskjell pr. kg!

Myte 1: Økologisk er dyrere.

Det har lenge vært en vanlig oppfatning at økologisk mat alltid er dyrere enn konvensjonell, det stemmer ikke. Vi har flere eksempler på at økologiske grønnsaker i sesong kan være billigere, og nå også den nydelige fårepølsen fra Norgården.

Lønner seg å følge med

Det lønner seg definitivt å følge med på prisene i ulike butikker og sammenligne.  Vi har imidlertid ikke gjort en grundig undersøkelse i flere butikker denne gangen og vil veldig gjerne vite hvor mye den koster i din butikk? send melding til info@oikos.no !  Oikos og Ren Mat gjør tester for å sjekke priser og utvalg med jevne mellomrom, fordi vi tidligere har sett at noen butikker tar ekstra høy avanse på økoprodukter - det er ikke akseptabelt. Vi tar veldig gjerne imot generelle tips fra dere også til samme mailadresse, kanskje er det flere butikker enn ICA supermarked som har gode priser?

 Norgården økologisk fårepølse
slik ser fårepølse-pakken ut, se etter den i din butikk! Foto: Norgården

Mer Norgården-produkter i butikkene - bruk forbrukermakta di!

Norgårdens økologiske kjøttprodukter er ikke særlkig utbredt i dagligvarebutikkene og det er veldig synd når de har lagt så godt arbeid ned i å skape mange ulike produkter med god smak og flott design. Vi som forbrukere må etterspørre produktene slik at butikksjefene forstår at de må ta inn mer. Leverposteien deres er den eneste på markedet uten det omdiskuterte tilsetningsstoffet natriumnitritt. Forøvrig inneholder ingen av de økologiske produktene dette tilsetningsstoffet, så vil du ha rent, godt kjøtt, kjøp økologisk! For å se om din butikk skal ha eller kan ha fårepølse og andre produkter fra Norgården i sitt sortiment, se Norgårdens oversikt.

 

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere