Bjølsen Bakeri åpner med mye kortreist og økologisk

14.10.2011
Bakeriet heter Bjølsen Bakeri og markedsføres som et håndverksbakeri, sandwicheria og kaffebar. Filosofien bak Mat & Mer bringes videre inn i bakeriet, også her lages alt helt fra bunnen av. Profilen er økologisk og hver dag kan kundene lese på en tavle hvor melet i dagens bakst kommer fra. Holli Mølle fra Østfold er en viktig leverandør, skriver bakeri.net

Fredag er det brødtorg i Spikersuppa 12-17

Øystein Schjølberg (til venstre) og Joakim Strand - mennene bak restauranten Mat & Mer på Bjølsen i Oslo - har nå åpnet bakeri litt lenger oppi gata. Foto: Bakeri.net

Marte von Krogh gleder seg over et nytt godt økologisk bakeritilbud i Oslo.  Forto: Oikos

 

Flott tilbud med god matprofil

- Dette er et flott tilbud som jeg gleder meg til å benytte, sier Marte von Krogh i Oikos - Økologisk Norge og som bor i dette området. Det er så bra at gamle kornsorter og lokalkorn blir løftet fram når bakervarene i butikkene er fulle av importerte produkter, legger hun til.

 

 

Mel fra Oslo-området

- Akkurat som i restauranten vår er vi også i bakeriet veldig opptatt av at alle matvarer skal ha så få ledd fra produsent til kundene som mulig. Hovedfokuset vårt blir på få ledd og produktkunnskap, mel fra gårder rundt Oslo og kaffe fra gårder og kooperativer vi vet at våre leverandører besøker og kjenner godt.

 

På Bjølsen Bakeri selges det store, saftige grove norske brød laget av blant annet urmel som ikke har vært allment brukt i brødproduksjon på mange år, store boller med belgisk sjokolade, sandwicher med grønnsaker fra gårder som bryr seg om maten, og ifølge Strand og Schjølberg de beste skinker og ost fra Norge, Spania og Italia. Bakeriet vil også by på sine egne sauser og syltetøy, skriver Bakernett som var på besøk rett før åpningen.
Les hele saken hos Bakeri.net

 

Bor du i Oslo får du tak i økologisk brød

-Fra før finnes det en rekke gode tilbud på økologiske bakerivarer i Oslo, som Godt Brød sine utsalg og Kolonihagen. Økologisk brød er derimot ofte dessverre mangelfullt i mange butikker, men de større butikkene som Mega, Meny, Ultra har oftest noe.  Økologisk mel finner du i langt flere butikker, så da er bare å hive seg rundt med en god oppskrift, forteller Marte von Krogh.

 

Les hele saken på bakeri.net

 

Norges største brødtorg i Spikersuppa i Oslo

Verdens Brøddag markeres i Oslo fredag 14. oktober. Bakere og møllere inviterer til Norges største brødtorg i Spikersuppa.  Godt Brød vil blant annet delta her.
Brødtorget vil være åpent for publikum fra kl 1200 - 1700.


Les mer her

Annonsører

Samarbeidspartnere