Bli inspirert og lær nytt på våre seminar

14.03.2016
Urbant og bynært landbruk er det aktuelle temaet på Oikos’ årlige fagseminar i Skien 8. april. Kvelden før byr vi på et miniseminar om urter som næring og hobby. Begge seminarene blir inspirerende og lærerike og er åpne for alle. Meld deg på i dag.

Urbant og bynært landbruk er et aktuelt tema som engasjerer bredt, både blant bønder og forbrukere. Derfor vil vi i Oikos- Økologisk Norge sette søkelyset på dette temaet ivårt årlige heldags fagseminar.
Seminaret, som er åpent for alle, arrangeres i tilknytning til vårt Landsmøte 2016.

Vi møtes i Skien
Fagseminaret foregår i Skien, 8. april kl 10-16, og både praktikere og forskere vil gi sine bidrag i programmet. Ordstyrer blir vår eminente landbruksrådgiver, Markus Brun Hustad.
Oikos’ hederspris Årets Meitemark blir delt ut under fagseminaret.
Kvelden før, 7. april kl 17-21, inviterer Faggruppe urter i Oikos til miniseminar om urter som næring og hobby.

Program og påmelding til Fagseminaret finner du HER. Påmeldingsfrist er 4. april

Omslag dyrk byen 3001

Mange muligheter
Bli med på fagseminaret og lær mer om mulighetene som ligger i det urbane og bynære landbruket. Her får du høre erfaringer fra folk som har holdt på med dette i noen år og lære om mange morsomme muligheter for å dyrke byen.
Hvilke endringer i holdninger og adferd en slik positiv, direkte kontakt mellom byfolk og bønder kan ha, vil også bli belyst.

Hvordan du gjør det
Til sist vil en rekke erfarne folk bidra med sine kunnskaper og erfaringer til å svare på spørsmålet: Hvordan kan vi få fart på det urbane og bynære landbruket? I denne samtalen deltar både folk med praktisk erfaring, forskere og støttende myndigheter.

Skaper forståelse
Det urbane og bynære landbruket byr på arenaer som er ideelle for å skape en gjensidig forståelse mellom bønder og forbrukere. Dette er helt sentralt for oss i Oikos, som er basert på at vi samler begge disse gruppene i en felles medlemsorganisasjon.

Vil du bli medlem i Oikos? Meld deg inn HER

Prioritert av myndigheter
Siden Fylkesmannen i Telemark og Skien kommune også har satt urbant og bynært landbruk på sin dagsorden, passet det ekstra godt å bruke vårt fagseminar på dette temaet, da vi i år skal gjennomføre arrangementet i Skien.
Fylkesmannen i Telemark har utarbeidet en strategi for urbant og bynært landbruk.

Urter - ringblomst i urtefeltUrter som næring og hobby
Urtedyrking er en hyggelig og lite arealkrevende hobby, men er også en næring med særlige muligheter innenfor det urbane og bynære landbruket.

Medlemmer av Faggruppe urter i Oikos, vil i miniseminaret i Skien om ettermiddagen 7. april, formidle erfaringer med dyrking og bruk av urter både som en næring å leve av og som en hyggelig hobby. Program for urteseminaret finner du HER.

Påmelding til miniseminaret med Faggruppe Urter finner du HER

Velkommen til inspirerende og lærerike dager!

Tekst: Elin Rømo Grande og Marit G. Wright
Ingressfoto: Håkon Barstad

Annonsører

Samarbeidspartnere