Bli med på det økologiske kornets dag

26.05.2014
Lørdag denne uka kan du male, valse, smake og lære om korn. Det økologiske kornets dag byr på både opplevelser og kunnskap. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Ta turen til Litteraturhuset i Oslo.

Velkommen til Litteraturhuset i Oslo førstkommende lørdag.


Det økologiske kornets dag
byr på mange aktiviteter, historiefortelling og konsert.

Mal mel og vals gryn

Mal ditt eget mel av ulike kornsorter, smak på brød og grøt av ulike kulturkorn, lær mer om korn og kornsorter. Barna kan få prøve å valse korn til gryn å koke grøt av.

Smak nye smaker

Matinspirator, blogger og kursholder Camilla Wilse vil inspirere deg til å lage spennende versjoner av grøt for både barn og voksne. 4H kommer og vil hjelpe barna med å steke pinnebrød.

Kjøkkensjef Torstein Markhus tilbyr smaksprøver, og kanskje en oppskrift på sin nye Svedjerugburger.

Et sant eventyr

Hør eventyret om svedjerugen, om hvordan noen få korn ble funnet etter mange år, og nå danner de grunnlaget for den svedjerugen som dyrkes i dag. Askeladden Per Martin Tvengsberg vil fortelle om Svedjerug-eventyret.

Livsviktig

Kornet er en kulturbærer. Menneskene har dyrket korn siden steinalderen, og over hele verden dyrkes ulike sorter korn. I gamle dager ble kornet ofte kalt gudslånet, så viktig var det for at mennesker og dyr skulle overleve. Bonden gikk ærbødig barhodet under såingen.

Bondens egen foredling

Felles for gamle kornsorter er at bønder og korndyrkere gjennom tusener av år har valgt ut det ypperste kornet med de beste egenskapene, og så har de sådd dem. Igjen og igjen. Slik har de oppstått, det vi i dag kaller landsorter, opprinnelige kornsorter, urkorn eller kulturkorn – kjært barn har mange navn.
Denne dagen skal vi hedre det biologiske mangfoldet som kulturkornet representerer.

Vil du bevare en plante, så spis den!


Sted: Litteraturhuset i Oslo, Wergeland

Tid: Lørdag 31. mai kl. 1100 - 17.30

Fullstendig program for dagen finner du både HER og HER

Arrangør: Økologisk Spesialkorn, Kafe Oslo, Økologisk Foregangsfylke ØQ, Økologisk Foregangsfylke Korn, Foregangsfylke Levende Matjord, Norsk genressurssenter og Oikos – Økologisk Norge.

Annonsører

Samarbeidspartnere