Bli med på et paradigmeskifte

04.03.2016
Om en uke er det tid for langhelgseminar med tema økologisk landbruk – et paradigmeskifte. Det er bare en frisk jord som kan skape friske planter, dyr og mennesker, mener initiativtakerne. De har lagt opp til spennende aktiviteter, og foredragsholdere fra hele landet kommer.

Hardangerakademiet for fred, utvikling og miljø står bak seminarhelgen. Kurset er tilrettelagt for både bønder og forbrukere, profesjonelle og hobbydyrkere. – Økologisk produksjon forsøker å spille på lag med naturen, ikke mot naturen. Bonden arbeider med selve forutsetningen for vår eksistens, nemlig jord, sier styreleder i Hardangerakademiet, Vidar- Rune Synnevåg engasjert og forteller at det blir mye om både jord, forbrukertendenser, helhetstenkning og klimaet på seminaret.

Med fred i tankene
Hardangerakademiet er en ideell, fristående organisasjon som arbeider med fred på alle plan. Fredelige konfliktløsninger, rettferdig utvikling og bærekraftig bruk av naturen er verdier som ikke bare er verdt å satse på, men som også er eksistensielt nødvendig for vår fremtid. Hardangerakademiet ser det som sin oppgave å fokusere på disse temaene. De holder til i Hardanger, nærmere bestemt Jonatunet i Jondal, et gammelt tuberkulosesanatorium fra 1934. Det er overnattingsplasser til rundt 70 personer og plass til enda flere i konferansesalen. Her holder de seminarer, arrangementer og foredrag, blant annet seks grunnkurs i løpet av året, som også denne seminarhelgen er en del av. Andre temaer for grunnkursene har vært økologisk økonomi, fred, permakultur og medisin og helse med mer.

Forventninger
Allerede er det 20 påmeldte på seminaret, med relativ god spredning på alder og kjønn. Påmeldingsfristen er lagt til selve dagen seminaret begynner, og det er plass til flere.

– Jeg håper at vi kan få frem en forståelse for hvordan landbruket best mulig kan spille på lag med naturen, og ta det med oss videre i hverdagen, sier styreleder Synnevåg, som har drevet økologisk produksjon siden 1972. Han gleder seg til et innholdsrikt seminar og håper så mange som mulig tar turen.Kurset er 11. - 13. mars. Se programmet og meld deg på her

Tekst: Emma Gerritsen
Foto: Hardangerakademiet

Annonsører

Samarbeidspartnere