Bli med på fagtur til Finland

12.03.2013
Faggruppe Urter i Oikos inviterer til fagtur til sørvestre Finland i juni. Alle interesserte er velkomne til å bli med.

Årets urtesamling blir en kombinert samling og fagtur som går til sørvestre deler av Finland. Vi reiser med egen buss, og i løpet av turen besøker vi en rekke garder og bedrifter med variert hagebruksproduksjon, egenforedling og lokal mat og -vin. På programmet står besøk på flere urtegårder med ulike produksjoner, både småplantesalg og volumproduksjon med egen foredling til helsekost- og velværeprodukter som distribueres over hele Finland.

Vi ser ikke bare på urter, men besøker også flotte gamle hageanlegg med historiske planter og museumsdrift. En stor frukt- og vingård der vi både får omvisning og middag, får vi også med oss.

Selv om ikke alt er spikret helt ennå, prøver Faggruppe urter i Oikos å ordne det slik at også spise- og overnattingsstedene blir faglig interessante.

Urtesamling er blitt en årviss tradisjon som har vært opprettholdt helt siden Norsk Økologisk Urtelag gikk inn i Oikos. Turen er åpen for alle.

Steder vi skal besøke:

Westers Trädgård www.westers.fi/sv

Frantsila Urtegård www.frantsila.com

Pukkila gård www.visitkaarina.fi/pukkila

Sagalunds museum www.sagalund.fi

Tammiluoto vingård www.tammiluoto.fi

Søderlångvik gård www.soderlangvik.fi

Turen går med buss mandag 10. juni om morgenen fra Hønefoss via Oslo til Stockholm og videre med ferge Stockholm-Åbo om kvelden. Tirsdag, onsdag og torsdag besøker vi urtehager, garder og urtebedrifter, og torsdag 13. juni om kvelden starter hjemreisen med ferge Åbo-Stockholm. Vi er tilbake i Oslo fredag 14. juni om kvelden.

Programmet for turen er ikke klart i alle detaljer ennå, men vil bli lagt inn på kalenderen under "Hva skjer?" så snart det er ferdig.

Kontaktpersoner:

Marie Fosshagen, leder i Faggruppe Urter, tlf 97656474, mafi.fosshagen@gmail.com

Rita Amundsen, medlem i Faggruppe Urter, tlf 90877053, rita@solskinnet.no

PÅMELDINGSFRIST: 30. april 2013. Begrenset antall plasser, så først til mølla!

Annonsører

Samarbeidspartnere