Bli med på nordisk kongress om urkorn

23.04.2015
Historie, matkvalitet, ølbrygging og baking med urkorn og bevaringsverdige kornsorter, vekker interesse i vide kretser. I juli kan du bruke et par dager i trivelige Trøndelag og lære mer.

Stadig flere øl-bryggere, bakere, forbrukere, bønder og forskere får øynene opp for betydningen av å ta vare på og utvikle kunnskap omkring dyrking og ulike former for bruk av gamle kornsorter.

Nå kan alle som har interesse for å lære mer om dette, få med seg noen julidager i trivelige Trøndelag i sommer og komme hjem med både praktisk og teoretisk kunnskap i bagasjen. Og kanskje noen nyttige, nye kontakter.

Møteplass

Den nordiske kornkongressen om urkorn, kulturkorn og bevaringsverdige sorter, skal være en møteplass for alle ledd i produksjonskjeden, samt støtteapparat, forskere, helsearbeidere og forbrukere som er interessert i å hente ny kunnskap om kultursortene.

Ideen er å vise frem det rike kornmangfoldet som finnes, og å få frem de kvaliteter som eksisterer når det gjelder smak, næringsinnhold, dyrkings- og tilberedningsegenskaper.

Urkorn Bjerkem Kornkongress 2015

Variert program

I programmet for kongressen finner vi et bredt spekter av fagkunnskap om korn, og den første dagen er det et tredelt løp der en kan velge mellom fordypning innenfor både bakerens, møllerens eller bryggerens ulike håndverk.

Videre vil kongressens to neste dager romme temaer som nye forskningsresultater, sortsblandinger, planteforedling, jordkvalitet, ernæringskvalitet og helseaspekter. Og selvsagt smaking på flere ulike produkter av kornet.

Lokalt mel-nettverk

Arrangøren i år er det nylig etablerte nettverket for lokalt mel i Trøndelag.

Kulturgården Bjerkem har tatt på seg vertskapet for konferansen. Nettverket består i dag av 67 enkeltpersoner, både bønder, bakere, møllere, rådgivere og eiere av utsalgsteder og gjenspeiler den voksende folkelige interessen for fagfeltet.

Bjerkem gård drives økologisk med melkeproduksjon og dyrking av flere gamle kornsorter, som foredles lokalt til både brød, kaker og øl. Kjøkkenet er Debio-godkjent og gjester på gården får servert kortreist og økologisk mat.

Programmet finner du HER

Påmelding er HER

Annonsører

Samarbeidspartnere