Bli med på tur - lær av franske økobønder

04.08.2015
Vi arrangerer lærerik og inspirerende tur til Nice-området og Alpene i oktober. Tema er økologisk landbruk og utvikling av nye, ressurstilpassede næringer. Sikre deg plass allerede nå.

Turen blir en unik mulighet til å oppleve, se og lære av erfaringene fra mange ulike bruk. Området vi skal besøke bugner av økologiske småskala gårder. Deltakerne vil få med seg mye ny inspirasjon hjem, forteller Landbruksrådgiver i Oikos - Økologisk Norge, Markus Brun Hustad.

Litt tynn i fransken?
– Det fine med å bli med på en tur som denne, er at du ikke trenger å være noen kløpper i fransk, selv om vi skal reise godt utenfor allfarvei, sier Hustad fornøyd. – Yvonne Tonnaer, småbruker i Valdres, er med som turleder. Hun behersker godt fransk og har solid kjennskap til hele dette området. Yvonne vil vise oss rundt til noe av det mest spennende regionen har å by på.andelslandbruk Frankrike

Ressurstilpasset og økologisk
Programmet strekker seg over 6 dager, hvor deltakerne vil se på ressurstilpasset økologisk landbruk og ulike måter for små bruk å omsette varer og tjenester i markedet.

– Blant mange høydepunkt blir et besøk til Correns, den første øko-landsbyen i Frankrike der alle brukene er økologisk drevet, kan Hustad fortelle. – Vi skal også innom det største økofylket i Frankrike, Le Var, som kan skilte med hele 18,5 % økologisk dyrket areal.

Hele programmet for turen finner du HER

Meld deg på nå
– Vi kan bare ta med 17 deltakere, så her gjelder det å være rask med påmeldingen, vil man være sikker på å komme med, sier landbruksrådgiver Hustad i Oikos. – Først til mølla gjelder!Praktisk informasjon

Turen går fra 24. til 29. oktober 2015 og er åpen for alle med interesse for å lære mer om muligheter for næringsutvikling basert på et ressurstilpasset, økologisk landbruk. Turprisen inkluderer full pensjon med lokalmat, lokal transport, reiseleder/tolk og ekskursjoner, men deltakerne må selv ordne reisa til Nice og hjem igjen.

Arrangør og kontaktperson: Oikos – Økologisk Norge, Markus Brun Hustad

Reiseleder: Yvonne Tonnaer

Målgruppe: Alle mat- og landbruksinteresserte, journalister, politikere, bønder og forvaltning.

Pris: kr. 11500,- pr person i dobbeltrom, kr. 12.700,- i enerom.

Inkludert i turprisen: Full pensjon med lokalmat, lokal transport, reiseleder/tolk, ekskursjoner. NB! Deltakerne bestiller selv reise tur/retur Nice.

Antall deltakere: Minst 12, maks 17

Påmelding til: Markus Brun Hustad, mail: markus@oikos.no. Oppgi fullt navn, adresse, telefonnummer og ønske om enkelt- eller dobbeltrom.

Bindende påmelding: Innen 21. august. Først til mølla gjelder!

Tekst: Marit G. Wright
Foto: Alexandra Devik

Annonsører

Samarbeidspartnere