Bli økologisk forpakter på Skaugum

23.09.2009
Kronprinsparet lyser på nytt ut stillingen som økologisk forpakter ved storgården på Skaugum i Asker. -Oikos utfordrer kreative bønder til å søke, her må det ligge en rekke muligheter om en ser litt utradisjonelt på det, sier daglig leder i Oikos, Reidar Andestad.

 Kronprinsparets famile i 2008

 

Skaugum kan bli en av Norges største økogård, kanskje den aller største.  Den har 1245 dekar med eng, vårhvete, bygg og havre. Fjøset på Skaugum har plass til 130 dyr og de produserte 219 508 liter melk i 2008 opplyser Nationen.

 

Her er Skaugum gård sett fra vest.  Wikipedia.

 

Det var i vår stillingen som forpakter ble lyst ut.  Informasjonssjef ved slottet Marianne Hagen opplyser at det var få, men 5 kvalifiserte søkere.  De fant ut at driften gikk rundt, men at det ikke var inntjening nok til investeringer. Nå lyses stillingen ut med noen andre økonomiske betingelser knyttet til forpakteravtalen.

 

Et økologisk Skaugum vil bety mye for å fremme et miljøvennlig og økologisk landbruk i Norge, sier Reidar Andestad.  Her bør det ligge flere muligheter for å sikre inntjening ved utvikling av egne produkter og tjenester.  Personlig håper jeg på økologisk frokostblanding basert på korn fra Skaugum.  Prins Charles i England har vist stor kreativitet i å lage økologiske produkter fra sin gård.  Han lager blant annet økologisk øl.

 

Samtidig er det tankevekkende at overskuddet ved å drifte en slik stor gård, ikke gir rom for investeringer ved normal forpakter drift. En gård på denne størrelsen krever en stor maskinpark, og da ruller det fort noen millioner ut her. -I Oikos mener vi det samme som informasjonssjef Marianne Hagen gir uttrykk for, med en kreativ måte å drive denne storgården på, vil en måtte finne rom for nødvendige investeringer.   Så nå ber vi nye folk om å søke og sette seg inn i driftsmulighetene som ligger på Skaugum, sier Reidar Andestad.

 

Her finner du informasjon om stillingen

Annonsører

Samarbeidspartnere