Bondelaget i Telemark: Vil ha økolandbruk på den beste jorda

13.10.2011
I utviklinga av økolandbruket må en stimulere til produksjon der de agronomiske forholda ligger best til rette for det, mener styret i Telemark Bondelag i følge Bondebladet. Telemark Bondelag skriver dette i en uttalelse til handlingsplan for økologisk produksjon og forbruk i Telemark.

Telemark har muligheter innen økologisk såkorn og frø

Styret behandla uttalelsen på møtet i månedsskiftet, og peker videre på at det finnes et marked for produksjon av økologisk såkorn og frø som Telemark bør har gode forutsetninger for å betjene. - Offensivt og gledelig av Telemark Bondelag, sier fagsjef Jon Magne Holten i Oikos - Økologisk Norge i en kommentar. Det er et kompetansemiljø på økologisk frukt i Telemark som er viktig for økologisk fruktdyrking i landet, legger han til.
Styret viser også til at frukt og bær bør være et satsingsområde for økologisk produksjon, fordi produksjonsmiljøet og kompetansen er bra på dette feltet i Telemark. Styret mener at Telemark har gode dyrkingsforhold for frukt og bær flere steder.

 

Behov for støtte til grøfting

Styret skriver videre at det må gis økonomisk støtte til grøfting av jordbruksland umiddelbart, og at dette er særlig viktig i økologisk dyrking, skriver Bondebladet.

 

Les saken i Bondebladet

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere