Brekk delte ut grønne poengtrøyer til foregangsfylkene

29.08.2009
På et TINE-seminar på Røros lørdag formiddag, delte landbruks- og matminister Lars Peder Brekk ut grønne t-skjorter som symboler på rittet som er i gang for de fylkene som fikk status som økologiske foregangsfylker.

Det var sto gleder i Midt-Norge og i ledelsen i TINE da Lars Peder Brekk ga Nord- og Sør-Trøndelag felles status som foregangsfylken for økologisk melkeproduksjon. Sammen med utvelgelsen fulgte en bevilgning på 1,5 millioner kroner.

 

Det var ikke mindre glede å spore hos de andre fylkene som vant fram med sine søknader. Oslo, Østfold og Akershus hadde søkt om status som foregangsfylke innen økologisk forbruk og ble tildelt 1,5 millioner. Vestfold vant fram som foregangsfylke innen økologisk grønnsaksproduksjon og fikk 700 000 kroner. Buskerud fikk 1,2 millioner til sitt arbeid innen jordkultur, mens Hordaland og Sogn og Fjordane ble foregangsfylker innen økologisk frukt og bær og fikk 1,1 millioner kroner.

 

Brekk var tydelig på at denne tildelingen skal tolkes som et startsskudd og at det nå er viktig at disse fylkene ifører seg sine nye, grønne poengtrøyer og tar et solid grep om utviklingen i økorittet.

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere