Cardinal Food til børs med økoegg

17.08.2010
Nå kan snart investorene ved Oslo Børs investere i selskapet Cardinal Food som blant annet gjør det godt innen økologiske egg. - Økologiske egg er et av de største økologiske produktene i Norge og vil vokse kraftig i årene fremover, sier Reidar Andestad, daglig leder i Oikos - Økologisk Norge.

I Norge er det bare økologiske høner som får leve et naturlig liv med daglig å kunne gå ut, få frisk luft og bruke nebbet sitt på jakt etter mat på bakken. Såkalte frittgående høner slipper ikke ut, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge, som forventer stor økning av omsetningen av økologiske egg.

 

Tjener på penger på økologiske egg

 

Selskapet Cardinal Food oppgir til Nettfonds at innen virksomhetsområdet Egg har de hatt et godt første halvår. De har fortsatt å øke markedsandelene i dagligvarebransjen, blant annet som følge av den nye distribusjonsavtalen med ICA Norge, inngått i første kvartal. De har hatt en veidivekst som følge av at en større andel av omsetningen kommer fra økologiske egg og egg fra frittgående høner.  Selskapet har planer om å bli børsnotert ved Oslo Børs i løpet av få uker.

 

Økologiske egg vil vokse i markedet

Økologiske egg er fremtiden i Norge, sier Reidar Andestad,daglig leder i Oikos - Økologisk Norge. Økologiske egg er et av de sterkeste økologiske produktene i Norge og tilbys i alle seriøse butikker.  Forbrukere er blitt mer bevisst på at  dyrevelferden ikke er akseptabel for burhøns og smakskvaliteten ofte er god for økologiske egg som lages av høner som både går fritt inne og som daglig kan gå ut.  Økologiske høner får også bare økologisk fôr som sikrer miljøvennlig produksjon hele veien. At Rema 1000 vil fase ut egg fra burhøns i 2012 vil alene føre til sterk økning av økologiske egg fremover, sier Reidar Andestad som er svært fornøyd med denne utviklingen.

 

Cardinal Food med rekord resultat i 2.kvartal 

Cardinal Foods ASA fikk et driftsresultat på 31,8 millioner kroner i andre kvartal 2010. Dette er en økning på 23,3 prosent fra samme periode året før, skriver Nettfond. De totale inntektene vokste med 10,7 prosent til 439,3 millioner kroner for kvartalet. Cardinal Foods fortsetter å ta markedsandeler innen alle markedssegmenter, og det finansielle resultatet i andre kvartal 2010 er konsernets beste noen sinne.

 

Her kan du lese saken hos Nettfonds

Annonsører

Samarbeidspartnere