Choice og Stordalen økotestet av NRK FBI

14.03.2012
Stordalen stryker i øko-test igjen, skriver NRK FBI om sitt program onsdag 14. mars. Petter Stordalen garanterer fullverdig økologisk frokost til hotellgjestene sine. Men det er det ikke alle som får, viser testen.

-Choice og Stordalen er inne på listen vår over de 10 selskapene og personene som betyr mest for økologisk omsetning i Norge, sier daglig leder Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge. De flagger økologisk frokost høyt og det er flott, derfor må de også regne med å bli testet ut fra sine løfter, selv om de nok er best i sin klasse.

 

Kun 2 av 8 frokoster godkjent

 

Forbrukerinspektørene har igjen testet frokosten ved uanmeldte besøk på åtte av Petter Stordalens Choice-hoteller. Markedssjef Kristina Alnes i Oikos var med på NRKs testing av Choice hotellene og sier til FBI:

- To av hotellene serverer en veldig bra økologisk frokost. To andre er nære på å holde løftet, mens resten er dårlige. Petter Stordalen har definitivt en jobb å gjøre, konkluderer markedssjef i Oikos, Kristina Alnes.

Flere av hotellene mangler vesentlige ting som egg, melk, brød, kaffe og pålegg.

 

 

Choice står for 23 % av økologisk mat innen storkjøkken

 

I en kommentar sier Petter Stordalen at Nordic Choice-kjeden allerede for to år siden var Norges største innkjøper av økologisk mat innen storhusholdning.

- I dag har vi blitt enda større. Nordic Choice står for 23 prosent av all omsetning av økologiske produkter innen storhusholdning i Norge. I fjor sto vi alene for 40 prosent av Bamas andel økologiske produkter, og cirka halvparten av Askos økologiske leveranser til storhusholdninger, forteller Stordalen.

 

 

Choice egenvurdering

 

- Av våre egne kundeundersøkelser leser vi at kun 5 prosent av gjestene svarer at de ikke ble tilbudt en fullverdig økologisk frokost på hotellet.

- Vi er forbauset over resultatet til FBI, rett og slett fordi vi kjenner hvilke volum vi kjøper inn. Jeg kan gjøre rede for hver eneste økologiske tomat! Regnestykket går ikke opp med testresultatet. Et sted havner nesten 1 millioner egg. Det er i gjestenes mager, sier Stordalen til NRK.no.

 

 

 

Les saken hos NRK her

 

 

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere