Coop Danmark vil selge 50% mer økomat

24.08.2010
Danmarks største selger av økologisk mat, Coop, vil i løpet av fem år øke salget med 50 % forteller Økologisk Landsforening. I dag utgjør økosalget 7 % hos Coop Danmark, og dette regnes som høyeste økoandel i verden i en dagligvarekjede. I løpet av de neste fem årene skal de opp i 10 %. – Coop Danmark viser gode resultat på økosalget takket være systematisk og offensivt arbeid over en rekke år, sier markedssjef i Oikos – Økologisk Norge Kristina Alnes. Hun tror de har alle forutsetninger for å nå målet på 10 %.

CSR-sjef Katrine Milman hos Coop Danmark forteller at det har tatt 17 år å komme opp i 7% økoomsetning, nå skal de i løpet av de fem neste årene nå 10%.  Bilde: Oikos

 

17 års arbeid bak 7 % økoomsetning

 

- Det har tatt 17 år fra "økologiens år 0" i 1993 for å nå dagens nivå på syv prosent. Så det er en ambisiøs visjon å komme opp på 10 %  på bare fem år, sier Katrine Milman, CSR-sjef i Coop Danmark.

 

Flere tiltak for å nå 10 % målet

Coop Danmark satser på at flere tiltak vil føre frem til målet: Flere økologiske varer, større salg til barnefamilier med barn over åtte år, økt markedsføring samt bedre innsats for å løfte salget i områder med lite salg.

 

Saken over har vi hentet fra Økologisk Landsforening i Danmark

 

Strategier for økomarkedsføring

På det store inspirasjonsseminaret om økologisk mat som LMD arrangerer 7.september, kommer Morgen Werge som er direktør i Coop Danmark.  Han skal snakke om strategier for markedsføring av produkter i Danmark.  Seminaret er på Bygdøy kongsgård.  Mer informasjon om dette og flere andre øko arrangementer 5.-8.september hos http://www.slf.dep.no/  Her finner du programmet for Nasjonal økokonferanse som arrangeres av LMD i samarbeid med SLF og Møtearenaen for økologi (rådgivende utvalg for LMD).

Annonsører

Samarbeidspartnere