Coop Extra - billigste butikk og med mye økologisk?

23.12.2009
Coop Extra fosser frem med rekordomsetning og har passerte sin første milliard. I følge informasjonsdirektør Bjørn V. Kløvstad i Coop Norge AS er dette Norges biligste butikker og samtidig med godt utvalg av miljøvennlige og økologiske varer. Kjeden er svanemerket. – Vi tar jevnlig testing av økologisk vareutvalg og prising, sier Reidar Andestad i Oikos. Han sier at Oikos vil sjekke ut utvalget i Coop Extra butikkene, tidligere har Coop Prix vært vinner av lavprisbutikkene når det gjelder størst økologisk utvalg.

Dette er økologiske minigulerøtter i Coop sin serie Änglamark, som er et ledende økologisk brand i Norge som i Sverige.

Viktig med økologisk utvalget i lavprisbutikker 

 -Vi anbefaler miljøbevisste forbrukere til å velge fullsortementsbutikkene som Coop Mega, Coop Obs, Meny, Ultra og ICA Maxi ,som oftest har et helt annet utvalg av økologisk mat enn billig butikkene som Rema 1000, Kiwi og Coop Prix, sier Reidar Andestad.  Det økologiske vareutvalget i lavprisbutikkene er likevel viktig siden så mange handler der, og det er flott om Coop Extra tar en leder rolle her. I Danmark er det en lavpriskjede som selger mest økologisk dagligvarer.

Coop Extra har doblet antall butikker 

 - Dette er den kjeden vi vil satse kraftigst på av de konseptene vi har per i dag. Det kan innebære en dobling av antall butikker innen kort tid, sier informasjonsdirektør Bjørn V. Kløvstad i Coop Norge AS.

 

- Vi har aldri vært så store som vi er i dag. I løpet av 2009 har det kommet til ni nye Extra-butikker. Dersom alle hadde vært med hele året, hadde omsetningen blitt 1,6 milliarder kroner, sier kjededisponent Håvard Jensen.

 

Landets billigste

Jensen lover fortsatt fullt fokus på lave priser i 2010:

- Vi er markedets billigste butikk, noe som foreløpig er en "godt bevart" hemmelighet. Hver dag, hele året, har vi lave priser. Vi kjører ikke tilbud på sesongvarer kun i to dager. Prisen på ribbe og pinnekjøtt er den samme helt til jula er over, sier Jensen.

 

Coop Extra-kjeden ble etablert av Coop Norge høsten 2006.

- Ved utgangen av 2009 har vi 16 butikker i kjeden og vi vil stadig kunne tilby nye butikker med extra lave priser. Dette er en kjede i sterk vekst og som vi vil satse sterkt  på i fremtiden, sier Kløvstad.  I Dagbladet test 23.12 av billig julemat, kommer faktisk kjeden ut med de som har flest av de billigste produktene innen fesrk ribbe, lutefisk og kalkun.

 

Eneste kjede som er svanemerket 

Coop Extra er for øvrig Norges eneste svanemerkede dagligvarekjede, opplyser kjeden i et intervju med NTB. 

- Coop er opptatt av miljøvennlig drift. Alle våre Coop Extra-butikker har derfor redusert  energiforbruk, kildesorterer fra egen drift, stiller miljøkrav ved innkjøp og benytter miljøvennlige rengjøringsmidler. Butikken har også et spesielt godt utvalg av miljøvennlige og økologiske varer, sier Kløvstad.

Annonsører

Samarbeidspartnere