COOP går for øko

09.03.2016
COOP Mega satser stort på økologisk. De vil være best i klassen og markerer dette svært synlig på hjemmesiden, i kundeavis og med stor lansering nå i uke 10.

Tiden er absolutt inne for å vise økologiske muskler. Dagligvarekjedene har gjort flere forsøk opp gjennom årene, og kanskje er Kiwis prisreduksjon den som huskes best. Nå vil til og med Rema være med og kjempe med Meny og COOP Mega om den økologiske tronen.

Vil du ha flere - kjøp mer
Vil du ha flere økologiske varer - kjøp mer! Det er det enkle budskapet fra COOP til kundene. Små volumer betyr få og dyre produkter og liten fortjeneste. Større volumer betyr flere produkter og større fortjeneste. Så enkelt, men likevel så vanskelig.
I et fire-sider økobilag i siste kundeavis fra Mega lanserer Coop nye produkter som økologisk laksefilet og blåskjell sammen med en rekke andre økoprodukter. Varemerket Änglamark har etter hvert vokst seg stort. På hjemmesiden finner du en oversikt med kanskje flere produkter enn du var klar over at fantes.

Sammen om mer Økologi
Slagordet for COOPs satsing på økologisk mat er "Sammen for mer økologi". Oikos - Økologisk Norge har hatt gleden å samarbeide med COOP i flere år. - Vi synes det er veldig positivt at COOP nå satser for fullt og har en langsiktig plan, sier markedsrådgiver Cathrine Andersen i Oikos. - Spesielt bra er det at det nå satses på synlighet i butikk, blant annet med tydelig merking og vareplassering.
Cathrine Andersen er også prosjektleder i Økodemo i butikk der Oikos sammen med økologiske produsenter demonstrerer produktene i butikk. Det gir direkte kontakt med kunden, som både får smake på produktene og svar på spørsmål de måtte ha om mat og økologisk landbruk.
I slutten av september i forbindelse med Økouka vil det bli stor aktivitet med Økodemo i COOP Mega-butikkene.

Valørmerker
Nytt er også at COOP har valgt å sertifisere seg etter Debios valørmerker. Det er de samme merkene som tidligere var forbeholdt spisesteder og arrangementer og da ble kalt serveringsmerker.  Nå har de fått nytt navn og nytt utseende, og kan tildeles alle som selger økologiske varer og har en definert andel økologisk mat i produktspekteret. Les mer om merker på Debios hjemmeside.


Vil du vite mer om hvorfor du bør velge økologisk kan du ta en titt på hjemmesiden til COOP her.

Tekst: Jens Petter Homleid
Foto: iStock, COOP


Annonsører

Samarbeidspartnere