Coop tilbake med økologisk appelsinjuice

22.10.2011
I lang tid har Coop-ansatte over hele landet måttet svare på hvor det ble av den gode og billige Coops økologiske appelsinjuice. Svarene har vært uklare, ansatte visste ikke hva som var skjedd. - Den økologiske eplejuicen har vært på plass, men appelsinjuicen fra Røra fabrikker var borte vekk. Men nå er den tilbake i butikkene. - Dette er et viktig volumprodukt, sier markedssjef Kristina Alnes i Oikos - Økologisk Norge, det vil glede mange og ikke minst barnefamilier at dette produktet nå er tilgjengelig igjen, sier hun.

Coop er tilbake med sin økologiske appelsinjuice i Ângalmarkserien. Den er laget ved Røra fabrikker i Norge.  Foto fra Coop Mega i Molde. Foto:Oikos.

 

Markedssjef Kristina Alnes innom Coop Mega Skøyen. Foto: Ren Mat


Appelsiner og juice

- Det brukes mye sprøytemidler i dyrkingen av konvensjonell appelsin, økologiske appelsiner sprøytes ikke og dermed er det et produkt å jakte på, både når det gjelder juice og ferske appelsiner, sier Kristina Alnes.  I de større matbutikkene som Mega, Meny, Ultra, Obs og økologiske kolonial- og spesialbutikker finner du ofte økologisk dyrkete appelsiner, legger hun til.

 

Økologisk juice er nesten den billigste juicen i Mega-butikken i Molde.  Coop har 30% rabatt på Ängalmark produkter ut oktober. Foto:Oikos.


Gunstig økologisk handel

Uten at hun liker å snakke noe særlig om priser på økologiske produkter, mener hun at det bør framheves at denne juicen er et av mange produkter som normalt er priset gunstig. Så dermed har også studenter og andre som er forsiktige med sitt matbudsjett funnet et nytt produkt å sette på listen over hva de kan kjøpe. Økologiske egg, gulrot og melk er også produkter med liten prisforskjell. Det samme gjelder en hel rekke tørrvarer i Coop Änglamark-serien, Go Eco i Norgesgruppen og I Love Eco hos Ica. Det er viktig å slå ihjel myten om at all økologisk mat er vesentlig dyrere enn annen mat, det er ofte ikke sant, sier Kristina Alnes. 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere