Coop vil ha egen økomelk i Norge

17.03.2010
– Innen få år blir det melk med Coop-merke i Coop-butikkene, sier direktør Svein Fanebust til Nationen. Det kan være Tine eller andre meieriaktører som produserer melka. Vi vil satse på norsk melk, for eksempel økologisk melk i ulike varianter.
– Oikos hilser velkommen tiltak fra Coop for større satsing på økologisk melk, sier daglig leder Reidar Andestad i Oikos. Ei satsing på økologisk melk, er ei satsing på et miljøvennlig og dyrevennlig landbruk.

- Mangfold er et økologisk prinsipp, og vi tror en egen økologisk Coop-melk vil styrke mangfoldet av økologiske meieriprodukter som i Norge foreløpig er lite, sier Andestad i Oikos.


Coop planlegger økologisk Coop-melk i Änglamark serien og regner med at det er på plass i løpet av få år, sier Svein Fanebust, som er administrerende direktør.  Coop bilde. 

Änglamark økomelk

Vi ønsker sterkt å få noen melkeprodukter innenfor for eksempel Coop Änglamark, som er et fellesnordisk Coop-merke for økologisk dyrka matvarer. Dette er viktig for å bygge identitet rundt våre butikker, sier direktør Svein Fanebust i Coop til Nationen.


- Det er snakk om mindre volum som ikke på noen måte skal knekke Tine, et selskap som vi elles er veldig godt fornøyde med.


Både Tine og Coop er samvirkeforetak.

Økologisk merking må være tydelig 

- Oikos er opptatt av bedre og mer aktiv markedsføring av økologiske meieriprodukter. Det er også viktig at de økologiske merkene som Ø-merket i Norge og det nye EU-merket for økologisk mat skal være godt synlige på alle økologiske produkter. De må ikke forsvinne i verken Tines eller Änglamarks egne merker, sier Reidar Andestad.

 

Hegnar om merka

Tine lager i dag Coops hvitost, men har ikke tenkt å lage Coops melk.


- Nei, det har vi ingen planer om, seier marknadsdirektør Hege Holter Brekke i Tine til Nationen. Direktør Bent Myrdahl i Q-meieriene har heller ikkje tenkt å si ja til EMV  (egne merkevare)-karusellen.


Lenke
>> Vil ha eigen øko-mjølk - Nationen 16.03.2010

 Oppfølgingssak i Nationen 16.03.10 : Oikos støtter Coops melkeplan

Annonsører

Samarbeidspartnere