Dagbladet: Skinken på Grandiosa er bare 40% skinke!

06.03.2012
Nå er det på tide med strengere oppfølging av regelverket fra myndighetenes siden, hevder forfatter Mats-Eric Nilsson. Dagbladet viser ham «den norske nasjonalretten» Pizza Grandiosa. Han viser til ingredienslista på pakningen. - Pizzakjøtt? Hva er det for noe? Pizzakjøttet er en blanding av tilsettningsstoffer og noen prosent storfekjøtt, som kan være fra ku, okse og hest. Norges «nasjonalrett» er bare en parodi av en pizza, mener Nilsson. Håper denne skandalen får folk til å våkne opp og sjekke hva de spiser, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge.

 

 

Illustrasjonsbildet er Grandiosa med biff og løk. Denne har fått Nøkkelhullmerke!

 

Grandiosa heller ikke med tomat

 

På pakningen står det også med stor skrift:

 

«Et stykke Grandiosa inneholder det samme som en brødskive med Jarlsbergost, skinke og noen paprika- og tomatskiver».

 

 

 

Men leser man derimot innholdsfortegnelsen i liten skrift, står det ingen ting om skinke, heller ikke tomater i skiver er nevnt. Det som i stor skrift blir antydet er skinke, er deklarert som en ikke oppgitt mengde eller kvalitet med kjøtt fra storfe, vann, soyaprotein, stivelse, hvete, salt, krydder, aroma- og konserveringsmidler. Tomaten er puré, skriver Dagbladet.

 

 

Mattilsynet tar saken

 

Det er Mattilsynet på Sunnmøre som har ansvaret for at Stabburets pizzafabrikk i Stranda merker sine produkter etter gjeldende regelverk. Marianne Løseth Høydalsvik ved avdelingskontoret reagerer på at Stabburet vil la forbrukeren tro at det er både skinke og tomat i pizzaen.

 

- Dette her må vi gripe fatt i og jeg skal sørge for at rette vedkommende blir satt på saken. Her har Dagbladet gitt oss et spark bak, og jeg er svar skyldig i hvorfor dette har gått oss hus forbi, sier hun til Dagbladet. - Det blir spennende å følge hva Mattilsynet kommer opp med i denne saken, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge.

 

 

 

Les hele den tankevekkende saken her

 

 

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere